Druhý volební víkend s naladěným Radiožurnálem

20. říjen 2008
Radiofórum

Český rozhlas 1 - Radiožurnál bude následující víkend přinášet ve speciálním volebním studiu nejaktuálnější informace z 2. kola voleb do třetiny Senátu Parlamentu ČR. Posluchačům nabídneme názory politických komentátorů, reportáže z volebních štábů politických stran i průběžné výsledky voleb.

Po celý týden se budeme volbám věnovat především v rámci podvečerního Radiofóra a také v Dvaceti minutách Radiožurnálu. Hostem Martina Veselovského bude už v pondělí 20. října potenciální hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Ve čtvrtek 23. října navštíví stejný pořad politický komentátor ČRo 1 Petr Nováček. V pátek 24. října bude Odpolední Radiožurnál, obohacený o aktuální informace z prvního dne voleb, mimořádně prodloužen až do 18 hodin.

Informační servis z 2. kola senátních voleb vyvrcholí v sobotu 25. října. Stejně jako v minulém týdnu odvysíláme po uzavření volebních místností speciální volební studio, kterým budou provázet moderátor Jan Pokorný a politický komentátor Radiožurnálu Petr Nováček. Volební studio je na programu od 14 do 18.30 hodin a posluchačům umožní získat okamžitý přehled o aktuálních výsledcích 2. kola voleb do třetiny Senátu Parlamentu ČR. Průběžné výsledky budeme po 14. hodině pravidelně zveřejňovat na základě informací z Českého statistického úřadu a volebního průzkumu Exit Poll, který připravuje Česká televize.

Redaktoři Radiožurnálu budou v době zveřejňování odhadů a výsledků voleb přítomni v sídlech hlavních politických stran. Budou zaznamenávat reakce politiků i jejich názory a komentáře k volbám. Na sobotní volební studio naváže v neděli od 9 hodin povolební diskuse.

Další informace, kandidátky, zákony i výsledky minulých voleb jsou vám k dispozici na speciálním webu www.rozhlas.cz/volby. Podrobně jsme se ve vysílání tématu věnovali už před volbami do krajských zastupitelstev a prvním kolem voleb do třetiny Senátu PČR.

Aktuální informace o vysílání Radiožurnálu a ostatních stanic Českého rozhlasu najdete na našich internetových stránkách www.rozhlas.cz/program.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , peč
Spustit audio