Poznejte nominované a zvolte vítěze Ceny Michala Velíška

25. listopad 2011
Pod kůži

Radiožurnál vás bude od října do listopadu postupně seznamovat s lidmi, kteří neváhali riskovat své zdraví nebo dokonce život pro záchranu jiného člověka. Každý čtvrtek po 11. hodině uslyšíte v cyklu Pod kůži příběh jednoho z pěti finalistů nominovaných na letošní Cenu Michala Velíška. I vy poté můžete rozhodnout, kdo se stane držitelem ocenění za rok 2008.

Uslyšíte velmi silné příběhy. Ocenění si zcela jistě zaslouží každý z nich. Už sama nominace je vyjádřením uznání těmto hrdinům za jejich neobyčejnou statečnost. Cenu Michala Velíška však může bohužel získat jen jeden z pěti porotou vybraných kandidátů.

O tom, který z nominovaných hrdinů letos získá cenu Nadace ADRA za lidskost a osobní statečnost, rozhodnete vy sami v době od 29. listopadu do 7. prosince ve veřejném hlasování na stránkách Nadace ADRA. Abychom vám to usnadnili, naleznete postupně všechny příběhy také na našich webových stránkách nebo na www.nadace-adra.cz. K odvysílaným příběhům se budete moci vrátit také prostřednictvím audio archivu.

Cena Michala Velíška bude vítězi předána 10. prosince v rámci semináře Braňme se násilí, který se uskuteční v Rezidenci primátora hl. m. Prahy. Všechny aktuální informace o projektu uslyšíte ve vysílání Radiožurnálu nebo najdete na www.nadace-adra.cz.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu