Vyhrajte s Radiožurnálem výlet za hvězdami NHL

11. září 2012

Láká vás podívat se na vlastní oči na slavnou hokejovou NHL? A přitom během několika málo dnů poznat zajímavou krajinu jihozápadu Spojených států? Nalaďte se už teď s Radiožurnálem na červnový hokejbalový šampionát a splňte si svůj sen!

Český rozhlas a organizační výbor hokejbalového mistrovství světa (to se uskuteční v Plzni mezi 13. a 20. červnem 2009) pro vás připravily soutěž, jejíž výherce se vydá na výlet do Phoenixu v Arizoně. Během cesty uvidí dva duely NHL, v nichž se domácí Kojoti střetnou s klubem San Jose a s Anaheimem. Podívá se do zákulisí klubu, kterému šéfuje hokejová legenda Wayne Gretzky, potká se s českým reprezentačním obráncem Zbyňkem Michálkem - a to vše v reálných kulisách amerického Jihozápadu.

A co udělat pro to, abyste právě vy byli šťastným výhercem či výherkyní několika dní naplněných hokejovými zážitky? Stačí se jen zapojit do naší soutěže, ve které můžete uplatnit svoje znalosti o hokeji a základech hokejbalu. Poslouchejte zejména ve dnech 2. až 18. února Sportžurnál. Ten vysíláme ve všední dny mezi devatenáctou a dvacátou hodinou, o víkendech startujeme už v 18.30.

Hokejbalové mistrovství světa se v roce 2009 odehraje v ČeskuMezinárodní hokejbalová federace přidělila pořádání příštího mistrovství světa hokejbalistů České republice. Sedmidenního podniku se v Plzni zúčastní čtyřiadvacet mužstev, šestnáct týmů bude bojovat o cenné kovy mezi muži, zlatý tým ženské části šampionátu vzejde z osmičky účastníků.Hokejbalisté obvykle využívají ke svým vrcholným akcím hokejové haly. Ani letošní turnaj v tomto směru nebude výjimkou. Účastníci i návštěvníci mistrovství budou moci využít vynikajícího zázemí plzeňského zimního stadiónu, které si pochvalují například i hokejisté extraligového Lasselsbergeru. Ženské hokejbalové týmy odehrají svůj turnaj v nově postavené hale, která v plzeňské čtvrti Lochotín vyrostla speciálně pro hokejbal.Kromě nadstandardního zázemí a dokonale upravených hracích ploch nabízí plzeňský zimní stadión i oficiální kapacitu 8 211 diváků (z toho přes pět tisíc k sezení). A jakou finanční částku vynaloží zájemce o vstup na některý ze zápasů hokejbalového šampionátu?Celodenní vstupné na všechny stadióny bude v případě běžných zápasů sto korun, v případě semifinálových a finálových zápasů dvě stě korun. Návštěvníci mladší osmnácti let budou moci při koupi jednodenních vstupenek uplatnit padesátiprocentní slevu. Využít můžete i možnosti zakoupit si výhodný balíček na všechna utkání mistrovství - a to za pět set korun.

V každém Sportžurnálu zazní soutěžní otázka, na tu odpovězte SMS zprávou, a pokud budete mezi nejrychlejšími deseti, získáte za svou správnou odpověď body. Uskuteční se celkem jedenáct základních kol a jedno semifinálové, ve kterém si můžete připsat dokonce dvojnásobek bodů.

Dvojice nejúspěšnějších z vás, tedy ti, kdo nasbírají nejvíc bodů, postoupí do velkého finále. Vítěz si z něj odnese výlet na NHL do Phoenixu, ale ani poražený nemusí být smutný. Může spolu se svým doprovodem strávit VIP víkend na hokejbalovém mistrovství světa v Plzni. A na ceny se může těšit i dalších 8 soutěžících.

Zapojit se do soutěže můžete kdykoli mezi 2. a 17. únorem. I kdybyste se některého z kol nemohli nebo nechtěli zúčastnit, nic se neděje - naději na výhru tím neztrácíte.

Ceny pro výherce

1. cena:
Cesta do Phoenixu na NHL pro jednu osobu v termínu od 15. do 20. března (letenka Praha-Phoenix včetně poplatků, ubytování, vstup na zápasy NHL Phoenix versus San Jose a Phoenix versus Anaheim, osobní schůzka se Zbyňkem Michálkem, česky mluvící průvodce, transfer letiště-hotel a zpět; nezahrnuje: stravu, cestovní pojištění, zajištění vstupu do Spojených států - vízum, ESTA). Po dohodě možno přikoupit cestu i pro druhou osobu.

2. cena:
VIP víkend na mistrovství světa v hokejbalu v Plzni pro dvě osoby (ubytování, vstupenky na MS, podepsaný reprezentační dres, prohlídka zákulisí ČEZ Arény).

3.-10. cena:
vstupenky na MS v hokejbalu, propagační předměty Českého rozhlasu a Českomoravského svazu hokejbalu.

Pokud se chcete soutěže zúčastnit, doporučujeme přečíst si podrobná pravidla. Přejeme všem soutěžícím hodně štěstí!

Na šampionát za českým hokejbalovým týmemČeský fanoušek se na hokejbalovém mistrovství světa v Plzni může těšit především na výkony českého týmu. Ten bude chtít na druhém domácím turnaji podruhé v historii vybojovat zlato, které získal zatím jen na turnaji v Litoměřicích v roce 1998.Kromě tohoto zlata má ve své sbírce i čtyři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Dá se tak očekávat, že česká reprezentace bude mít v domácím prostředí ty nejvyšší ambice.Zajímavostí je, že s hokejbalem spojila větší či menší část svého sportovního života i řada velmi úspěšných hokejistů. Namátkou je možné jmenovat olympijské vítěze z Nagana Dominika Haška nebo Jana Čalouna či další reprezentanty Tomáše Plekance, Dušana Salfického, Richarda Krále, Václava Pletku nebo Františka Ptáčka.Je proto pravděpodobné, že v mužstvu, které pro akci sestaví reprezentační trenér Leoš Rak, se opět objeví některé jméno známé z hokejových ploch (reálnou šanci na start na mistrovství světa má například plzeňský útočník Michal Důras).

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: pes , als
Spustit audio