Zkuste si práci zahraničního zpravodaje a vyhrajte dovolenou

Velkou zápisníkovou soutěž vyhlašuje Český rozhlas 1 - Radiožurnál a jeho pořad Zápisník zahraničních zpravodajů. Porovnat své cestovatelské postřehy s ostatními a vyzkoušet si práci zahraničního zpravodaje tak mohou všichni posluchači Radiožurnálu. Vítěz vyhraje luxusní pobyt ve Švýcarsku, ve hře jsou i další atraktivní ceny.

Rádi cestujete do zahraničí, fotíte a chcete se podělit o své zážitky? Objevte pro naše posluchače místa, kam se zpravodajové Českého rozhlasu třeba ještě nedostali a vyhrajte luxusní pobyt ve Švýcarsku! Od 15. března do konce května mohou všichni posluchači Radiožurnálu posílat na adresu zzz@rozhlas.cz své vlastní textové zápisníky z cest, které je třeba doplnit alespoň jednou autentickou fotografií.

Zápisník zahraničních zpravodajůČím žijí Francouzi, Němci, Belgičané nebo Rusové, co se děje na Blízkém východě nebo na Balkáně? A co zaznamenaly naše mikrofony až v dalekém Hong Kongu, Spojených státech, nebo docela blízko v Polsku a Slovensku?Každou sobotu a neděli po 10. nebo 22. hodině na Radiožurnálu poslouchejte Zápisník zahraničních zpravodajů. Reportáže doplněné o autentické fotografie a videa si můžete přečíst a poslechnout na www.radiozurnal.cz/zzz.

Nejlepší díla budou posuzovat čtenáři a návštěvníci zápisníkových stránek www.radiozurnal.cz/zzz. Stránky nabízí, kromě podrobností o soutěži, informace o všech zahraničních zpravodajích, veškeré reportáže v textové i audio podobě doplněné fotografiemi nebo videi, blogy zpravodajů, ale například i zábavné interaktivní hry a vědomostní kvíz.

Zapojte se do soutěže a posílejte své příběhy! Autoři těch nejlepších příspěvků budou navíc pozváni do studia a jejich reportáže budou odvysílány v pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů.

Přečtěte si podrobná pravidla soutěže, ve kterých se dozvíte, jaké všechny ceny na vás čekají. Informace o soutěži uslyšíte v Zápisníku zahraničních zpravodajů. Radiožurnál ho vysílá každou sobotu a neděli po 10. hodině a v repríze po 22. hodině. Všechny zajímavé postřehy z cest se objeví nejen na webu, ale také ve vysílání.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio