Barack Obama ve Víkendovém Radiožurnálu

Na Radiožurnálu uslyšíte tento víkend mimořádné vysílání o návštěvě Baracka Obamy v Praze. Vše podstatné o jeho pobytu v České republice uslyšíte v přímých reportážích a živých vstupech, speciálních tematických pořadech a komentářích. V neděli nabídneme přímý přenos projevu amerického prezidenta z Hradčanského náměstí. Posíleno bude dopravní zpravodajství Zelené vlny.

V sobotu 4. dubna se přihlásí reportéři Radiožurnálu z pražského letiště, kde pro vás v odpoledních hodinách (kolem 16. hodiny) živě zaznamenají přílet Baracka Obamy s jeho doprovodem. Mimořádný Víkendový Ranní Radiožurnál moderovaný Janem Pokorným nabídneme v neděli od 6 do 11 hodin. Ranní blok vyvrcholí v 10 hodin přímým přenosem projevu amerického prezidenta Baracka Obamy z Hradčanského náměstí.

Po jeho skončení bude Jan Pokorný diskutovat společně s odborníky o tom, co v projevu zaznělo. Partnerem ve studiu mu bude Eric Best, americký novinář žijící v Praze, a zahraničně politický komentátor Radiožurnálu Milan Slezák. Dozvíte se také, jaké první ohlasy projev vyvolal.

Na diskusi naváže Host Radiožurnálu, kterým tuto neděli od 11 do 12 hodin bude Kryštof Kozák z Katedry amerických studií fakulty sociálních věd UK. Ptát se jej bude Václav Žmolík, otázky pro hosta mohou posílat i posluchači.

Víkendový Odpolední Radiožurnál s Danielem Takáčem přinese vstupy ze summitu států Evropské unie a USA v Kongresovém paláci, kterého se zúčastní Barack Obama a politické špičky z 27 členských států. Od 18 do19 hodin výjimečně vysíláme na dané téma Radiofórum s moderátorem Janem Bumbou.

Naši reportéři budou do vysílání vstupovat živě z Hradčanského náměstí, Pražského hradu, Kongresového paláce, ale i dění v ulicích. Radiožurnál bude sledovat i veškeré další události a zajímavosti spojené s euro-americkým summitem a návštěvou amerického prezidenta, jako jsou program manželky Michelle Obamové, demonstrace a podobně. Posílené budou zprávy z dopravy, přímo z ulic budou motohlídky Zelené vlny přinášet aktuální informace o současné situaci, o všech uzavírkách a dalších dopravních omezeních, sledovat budeme i omezení leteckého provozu na pražské Ruzyni.

Mimořádné víkendové vysílání uzavře v neděli po 22. hodině Stalo se dnes. Nabídne nejen reprízu projevu Baracka Obamy, ale také souhrn ohlasů na prezidentskou návštěvu a evropský summit.

Z důvodu mimořádných změn programu nebudeme v neděli vysílat Zápisník zahraničních zpravodajů. Jeho pravidelným posluchačům se omlouváme. Na reportáže našich zpravodajů a spolupracovníků se můžete těšit opět další sobotu a neděli v 10 a 22 hodin.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio