Fotbalová pětka v Evropské lize na Radiožurnálu

17. srpen 2009
S mikrofonem za fotbalem

Jak dopadne boj pěti českých fotbalových klubů v prvním ročníku Evropské ligy? S Radiožurnálem můžete jejich snažení sledovat v přímém přenosu. Naši reportéři se ohlásí ze všech pěti stadionů a budou si ve čtvrtek 20. srpna předávat slovo tak, aby vám neuniklo nic podstatného z prvních zápasů Liberce, Olomouce, Slavie, Sparty ani Teplic. O týden později, tedy 27. srpna, se vám přihlásíme z odvetných utkání.

Jak dopadne boj pěti českých fotbalových klubů v prvním ročníku Evropské ligy? S Radiožurnálem můžete jejich snažení sledovat v přímém přenosu. Naši reportéři se ohlásí ze všech pěti stadionů a budou si ve čtvrtek 20. srpna předávat slovo tak, aby vám neuniklo nic podstatného z prvních zápasů Liberce, Olomouce, Slavie, Sparty ani Teplic. O týden později, tedy 27. srpna, se vám přihlásíme z odvetných soubojů.

Vyřazení pražských "S" z kvalifikace Ligy mistrů a postupy Liberce i Olomouce ze 3. předkola Evropské ligy zapříčinily v evropských pohárech nevídanou situaci. Celkem pět českých klubů se představí ve stejné fázi téže soutěže.

Kromě utkání Teplic, které v play-off Evropské ligy UEFA nastoupí proti Hapoelu Tel Aviv už v 18 hodin, se zápasy čtyř dalších českých zástupců časově překrývají. Nastává tedy situace jako stvořená pro rozhlasový dispečink, kterého se od Radiožurnálu dočkáte v tradiční podobě - vydáme se S mikrofonem za fotbalem, i když v poněkud netradičním čase od 21.05 do 22.50 hodin. Díky rozhlasovým reportážím z Teplic, Edenu, Bukurešti, Liverpoolu a Mariboru nepřijdete o důležité okamžiky a vyvrcholení žádného ze zápasů českých klubů.

Přehled prvních utkání českých klubů v play-off Evropské ligy ve vysílání Radiožurnálu:

FK Teplice - Hapoel Tel-Aviv FC
Zápas začíná v 18 hodin, z prvního a z poloviny 2. poločasu uslyšíte reportážní vstupy, závěr zápasu pak v přímé reportáži v rámci Sportžurnálu.

FC Dinamo 1948 Bukurešť - FC Slovan Liberec
Začátek zápasu je v 19.45, z 1. poločasu vysíláme reportážní vstupy, poslední půlhodinu pak v přímé reportáži v rámci pořadu S mikrofonem za fotbalem.

SK Slavia Praha - FK Crvena Zvezda Bělehrad
Začátek zápasu je ve 20 hodin, z 1. poločasu vysíláme reportážní vstupy, 2. poločas uslyšíte v přímé reportáži.

NK Maribor - AC Sparta Praha
Začátek zápasu je ve 20.45, přibližně od 20. minuty vysíláme přímou reportáž.

Everton FC - SK Sigma Olomouc
Začátek zápasu je ve 21 hodin, S mikrofonem za fotbalem uslyšíte reportážní vstupy a přímou reportáž z celého zápasu.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: lep , jkb
Spustit audio