Zvuk evropského hokeje uslyšíte na Radiožurnálu

3. listopad 2009
S mikrofonem za hokejem

Trvalo to dlouhých sedm let, než naše hokejová reprezentace triumfovala v Euro Hockey Tour. Stalo se na letošních Českých hokejových hrách v Karlových Varech. Tento týden pojede na druhý z turnajů Tour - Karjala Cup. Chcete vědět, jak jsou na tom naši v olympijské sezóně? Pak do Švédska a Finska zavítejte společně s Radiožurnálem.

Přestože se jedná o finský turnaj, první zápas Česko odehraje ve čtvrtek 5. listopadu ve švédském Jönköpingu proti domácímu výběru, a to od 19.30 hodin. Zbývající duely české reprezentace se budou hrát už v helsinské Hartwall Aréně.

V sobotu 7. listopadu od 15.30 to bude souboj s domácími Finy a v neděli 8. listopadu v pravé poledne zápas s Ruskem.

"Z každého utkání Radiožurnál připravuje aktuální vstupy obsahující nejdůležitější fakta. Samozřejmostí jsou informace ve zpravodajských relacích. Posluchači nebudou ochuzeni ani o závěry jednotlivých zápasů. Stejně tak o rozhovory a reportáže z tábora české reprezentace," uvedl sportovní redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr.

Je více než jasné, že pro čtveřici tradičních účastníků je další ze série Euro Hockey Tour prestižní záležitostí. Domácí Finové, a nejen oni, sází na ostřílené bojovníky. Událostí je v tomto směru návrat Villeho Peltonena. Zkušenosti se zámořským hokejem má také Ossi Väänänen. Trojlístek hokejistů pak dorazí z ruské Kazaně - Niko Kapanen, Jarkko Immonen a Janne Pesonen.

Ruský výběr bude zase sázet na umění navrátilce Sergeje Zubova. Ten nechybí v širší nominaci pro olympijské hry a je jasné, že téměř 40letého veterána chtějí trenéři vidět po návratu ze zámoří také na mezinárodním poli.

O napravení reputace po poslední příčce ve Varech pak budou usilovat Švédové. V jejich sestavě není jediný nováček. Naopak objevuje se hned šestice hokejistů vlastnících zlatou medaili z olympiády v Turíně, nechybí mezi nimi ani útočník Peter Forsberg.

A česká reprezentace? Trenér Vladimír Růžička znovu dává šanci převážně hokejistům, kteří se podíleli na vítězství v Karlových Varech. Jediným nováčkem ve výběru je nakonec mladoboleslavský brankář Marek Schwarz, který ve výběru nahradil zraněného Jakuba Štěpánka.
"Nemáme důvod něco měnit. Chceme znovu uspět, i když víme, že to vůbec nebude jednoduché," uvedl kouč Vladimír Růžička.

hokejový zápas Česko-Rusko

Program turnaje Karjala 2009:

čtvrtek 5. listopadu:
17.30 Finsko-Rusko (Helsinky)
19.30 Švédsko-Česko (Jönköping)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy a přímý přenos závěru zápasu (21.30-21.45 hodin)

sobota 7. listopadu:
12.00 Rusko-Švédsko (Helsinky)
15.30 Finsko-Česko (Helsinky)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy a přímý přenos závěru zápasu (17.35-17.45 hodin)

neděle 8. listopadu:
12.00 Česko-Rusko (Helsinky)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy a přímý přenos závěru zápasu (14.15-14.25 hodin)
15.30 Finsko-Švédsko (Helsinky)

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio