Na hokej do Košic, Prahy a Moskvy s Radiožurnálem

10. prosinec 2009

V Košicích sehraje naše hokejová reprezentace přípravné utkání se Slovenskem a oslaví s ním 80. výročí založení slovenského hokeje. Pak výběr trenéra Růžičky zamíří přes Prahu do Moskvy. To už se ale bude hrát o úspěch ve 3. dílu Euro Hockey Tour - ruský Channel One Cup. Na všech třech ledních plochách můžete být i s Radiožurnálem.

Zápas Slovensko-Česko v Košicích se bude hrát v úterý 15. prosince od 17.30 hodin v místní Steel Aréně. Český tým se po skončení vrací zpět do Prahy, aby se nachystal na čtvrteční duel s Finskem. V Košicích dostanou reprezentační příležitost převážně hráči působící na extraligových kluzištích. Pouze obránce Angel Krstev a útočník Jan Marek tvoří v tomto směru výjimku. Navíc Krstev je jedním z trojice hráčů, která absolvuje obě akce.

Slováci vnímají zápas jako nadmíru prestižní akci. Svědčí o tom pohled na nominaci. V ní se objevují například Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel, Luboš Bartečko, Juraj Kolník a také liberecký Milan Bartovič.

Třetí díl Euro Hockey Tour - ruský Channel One Cup - odehraje česká reprezentace v téměř nejsilnějším složení, jaké má kouč Vladimír Růžička k dispozici. Hvězdami českého výběru by měli být především Jaromír Jágr a Petr Čajánek, kteří by se měli představit v jedné útočné formaci. Do Moskvy odletí také brankáři Jakub Štěpánek a Marek Schwarz.

"Hlavně pár Jágr-Čajánek by měl přilákat pozornost hokejových fanoušků pro pražské utkání do hlediště O2 Arény," domnívá se Pavel Petr, sportovní redaktor Radiožurnálu. "Samozřejmě u těchto utkání nemůžeme chybět. Posluchačům nabídneme proudové příspěvky, zpravodajské vstupy a především v rámci Sportžurnálu také přímé reportáže ze závěrů jednotlivých zápasů. Hokejoví příznivci nebudou ochuzeni ani o rozhovory s hráči české reprezentace," dodává redaktor, kterého uslyšíte z obou akcí.

Logo

Channel One Cup nabídne přehlídku hokejových hvězd. Asi největší pozornost bude poutat souboj Jaromíra Jágra a Petera Forsberga v utkání našich hokejistů se Švédy. Na čtvrteční pražské utkání se zase chystají finské hvězdy - například Petteri Nummelin a Ville Peltonen.

Na hokej nejprve do Košic...

úterý 15. prosince
17.30 Slovensko-Česko
- na Radiožurnálu reportážní vstupy a přímý přenos závěru zápasu ve Sportžurnálu

Program turnaje Channel One Cup 2009

čtvrtek 17. prosince
17.30 Česko-Finsko (Praha)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy a přímý přenos závěru zápasu ve Sportžurnálu
18.00 Rusko-Švédsko (Moskva)

sobota 19. prosince
12.00 Rusko-Finsko (Moskva)
16.00 Česko-Švédsko (Moskva)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy z nejdůležitějších momentů zápasu ve Víkendovém Odpoledním Radiožurnálu

neděle 20. prosince
12.00 Česko-Rusko (Moskva)
- na Radiožurnálu reportážní vstupy z nejdůležitějších momentů zápasu ve Víkendovém Poledním a Odpoledním Radiožurnálu
16.00 Finsko-Švédsko (Moskva)

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio