Atletika, tenis, cyklistika, vodní slalom… a zase fotbal

11. červen 2010

Léto bude (snad) horké, v každém případě se sportovci zapotí. Je tu hlavní sezóna atletiky, vodních sportů, tenisu, cyklistiky a dalších. U jezera, nebo v lese - budete-li odpočívat a bude vám chybět trocha adrenalinu, Radiožurnál vám ho dopřeje. Ze všech důležitých soutěží a závodů se vám budou hlásit naši reportéři a vy můžete procvičovat držení palců, sedy lehy ze vzrušení a úlevný strečink z překonaných infarktů.

Královna sportu

V pondělí 14. června začínáme na pražské Julisce, kde se letos už po 17. koná atletický Memoriál Josefa Odložila. Hlavní program začíná v 17 hodin. Muži se představí v běhu na 1500 m (Memoriál Josefa Odložila), 110 m a 400 m překážek, 3000 m steeplechase, ve skoku do dálky a vrhu koulí. Ženy v běhu na 200 m, 800 m, 400 m překážek a v hodu oštěpem, kde se fanoušci můžou těšit na Báru Špotákovou. V kategorii do 22 let muži i ženy poběží na trati 200 m.

Také v dalších dvou dnech, tedy v úterý 15. a ve středu 16. června, bude atletika středem pozornosti. V Kladně na stadionu Sletiště se sejdou nejlepší světoví vícebojaři a vícebojařky a především desetibojařský závod mužů slibuje nádhernou podívanou. Největším soupeřem Romana Šebrleho bude americký olympijský vítěz Bryan Clay, který vyhlásil útok na Šebrleho světový rekord.

Roman Šebrle a Barbora Špotáková při zahájení Zlaté tretry Ostrava

V půlce července, přesně 17.-18., se v Třinci sejdou čeští atleti na mistrovství České republiky mužů a žen. Pro ty, kteří splnili limity, to bude velmi kvalitní test před mistrovstvím Evropy, které se od 27. července do 1. srpna bude konat ve španělské Barceloně. Z obou mítinků vás bude Radiožurnál informovat o výsledcích nejen našich borců.

Světový pohár ve vodním slalomu

O víkendu 18.-20. června se na kanálu v Praze-Troji sejdou vodáci. Mezi českými reprezentanty budou například nestárnoucí kajakářka Štěpánka Hilgertová, kanoista Stanislav Ježek, deblkanoisti Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kanoista Vavřinec Hradílek a další.

Logo

Pokud jste na trojský kanál ještě nezavítali, máte skvělou možnost. Můžete to brát i jako malé lákadlo na rok 2013, kdy se v České republice bude konat „vodní“ mistrovství světa. Doufáme, že nám teď počasí vydrží a voda nebude zlobit tak jako na Slovensku při mistrovství Evropy.

Forhand, backhand, síť a smeč

Sotva skončil French Open, ve kterém sice vyhrál Rafael Nadal, ale náš Tomáš Berdych se v něm skvěle poprvé ve své kariéře dostal do semifinále grand slamu, je tu Wimbledon. Ze slunečné Paříže se od 21. června do 4. července přesuneme spolu s reportérem Jiřím Hoškem do Londýna a budeme doufat v dobré počasí i další nejen Tomášovy parády.

Bude to totiž potřeba. Hned týden na to, od 9. do 11. července, naše tenisty čeká čtvrtfinále Davis Cupu s Chile. Hrát se bude na kurtech Enjoy Tennis Center v Coquimbu. Naposledy jsme s týmem Chile hráli v roce 1967 – bylo to v Praze a prohráli jsme 2:3. Nejen proto budeme držet pěsti také Radku Štěpánkovi, aby byl brzy fit. Čtvrtfinálovým utkáním vás provede Miroslav Augustin.

Logo

Dřina v údolích i na horách

Na tři týdny od soboty 3. do neděle 25. července se vydají závodníci na 3600 kilometrů dlouhou trasu legendární Tour de France 2010. Startovat se bude v nizozemském Rotterdamu a přes Belgii a po projetí celou Francií hrdinové dojedou do cíle v Paříži na Champs-Elysées. I Češi budou mít v ohni své želízko – naši současnou cyklistickou hvězdu Romana Kreuzigera. Na trase jednoho z nejtěžších cyklistických závodů bude také reportér Radiožurnálu Tomáš Kohout, který vás bude informovat o dění na tour.

Fotbaaaal :-)

Gambrinus liga

Nejdříve si užijeme jihoafrické mistrovství světa (bez české účasti). A jakmile budeme znát vítěze šampionátu poprvé pořádaného na černém kontinentu, poněkud se uklidníme a zkusíme se zase v klidu vrátit na české trávníky. V sobotu 17. července totiž začíná další ročník domácí Gambrinus ligy.

Radiožurnál u každého sportu

V našem vysílání uslyšíte také o tom, jak se našim daří v ostatních sportech. Sportžurnál vám přinese informace například o tom, jestli se našim házenkářům podaří postoupit na mistrovství světa v roce 2011, které se bude konat ve Švédsku.

K létu patří písek a pláže – i plážový (beach) volejbal. A zelená tráva – nejen na fotbal, ale i na golf a další sporty. Zkrátka, nepřijdete o nic důležitého – stačí si naladit Radiožurnál :-)

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio