Mimořádné vysílání k situaci v Libyi

15. květen 2012
mimořádný pořad

Vojenské údery na ochranu civilistů před vojenskými jednotkami vůdce Kaddáfího trvají. Do Libye se vrací náš zpravodaj Martin Dorazín. Na Radiožurnálu uslyšíte kontinuální vysílání ke konfliktu v této severoafrické zemi.

Ačkoli po přijetí rezoluce Rady bezpečnosti OSN o vyhlášení bezletové zóny Libye vyhlásila příměří, Francie, Velká Británie a další země zůstaly obezřetné a připravily své síly k útoku na Kaddáfího jednotky a vojenské cíle, aby si tím vynutily dodržování rezoluce číslo 1973. Kaddáfí ovšem dál ostřeluje města na západě země, a tak se ke spojencům přidává i NATO, zatím ve formě dohlížení na dodržování zbrojního embarga.

Na Radiožurnálu vás v mimořádném vysílání informujeme o celé vojenské operaci. Do Libye se vrací zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín a vy od pozdního odpoledne středy 23. března opět uslyšíte aktuální informace přímo z místa. Poslouchejte rozhovory se zástupci povstalců a aktuality od dalších našich zahraničních zpravodajů, situaci okomentují také odborníci na tuto oblast. Veškeré zpravodajství sledujte i na zpravy.rozhlas.cz.

Lidé pozorují, co zbylo po náletech vojsk Muammara Kaddáfího

Kvůli mimořádnému vysílání může docházet k posunům časů některých pravidelných pořadů. Informace o případných změnách uslyšíte ve vysílání Radiožurnálu.

Zpravodajství Radiožurnálu z Libye

Zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín, který se jako reportér účastnil už několika válečných konfliktů, byl v Libyi i před vyhlášením bezletové zóny. Několikrát denně vás informoval o dění v zemi, kde už 42 let vládne plukovník Muammar Kaddáfí. Všechny příspěvky týkající se situace v Libyi si můžete znovu poslechnout nebo přečíst na našem zpravodajském serveru.

Libye. Martin Dorazín mezi povstalci.

Krátce po svém prvním působení v Libyi byl ve čtvrtek 17. března Martin Dorazín hostem Radiožurnálu. Moderátor Tomáš Pancíř si povídal s ním a s Adamem Al-Mismárím, lybijským lékařem, který našeho zpravodaje po Libyi provázel.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio

Více z pořadu