Napumpujte si adrenalin s reportéry Radiožurnálu

Uspává vás sychravé podzimní počasí a chtěli byste si rozproudit krev v žilách? Máme pro vás přes dva tucty tipů na adrenalinové zážitky. Na vlastní kůži a mikrofony je pro vás otestovali naši reportéři. Některé aktivity si můžete vyzkoušet celoročně, na jiné se spíš můžete těšit, nebo je můžete darovat svým blízkým.

Od června do září Radiožurnál vysílal seriál atraktivních reportáží o adrenalinových sportech a aktivitách. Drtivou většinu sportů a aktivit reportéři sami absolvovali a většinou přímo při tom natáčeli. Například ve vzduchu, při letu na padáku a paraglidu i bez nich, při kutálení v zorbingové kouli, skákání po hladině i po zemi, nebo při řízení jachty, jízdě po sjezdovce v kárce nebo na kole… Vznikly tak zvukově i obsahově výjimečné reportáže, při jejichž poslechu můžete mít pocit, že jste si sami daný sport vyzkoušeli.

Zároveň jsme s tímto seriálem procestovali prakticky celou republiku, protože polovinu reportáží natáčeli kolegové z krajských stanic Českého rozhlasu. Ve třech reportážích jsme zavítali dokonce za hranice Česka. I když období vhodné pro venkovní sporty pomalu končí, věříme, že se k letnímu adrenalinovému seriálu rádi vrátíte. Můžete jej také využít jako inspiraci pro vánoční dárky – adrenalin můžete věnovat i jako dárkový poukaz.


Zobrazit místa, kam vás zveme vyzkoušet adrenalinové sporty, na větší mapě

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio