Na lyže autem do Evropy s Radiožurnálem

30. prosinec 2011
Motožurnál , Motožurnál

Stejně jako v létě, také v zimě budeme vaším společníkem na cestách Evropou. Dozvíte se, kolik stojí na starém kontinentě dálnice i pohonné hmoty. Dodržovat předpisy se zkrátka má – povíme vám, jak velké a za co jsou v Evropě pokuty a v čem se dopravní předpisy liší. A samozřejmě se podíváme také do lyžařských středisek. Od 1. ledna autem po Evropě na Radiožurnálu!

Ve spolupráci s ÚAMK vám každý den od 1. ledna do 29. února poradíme, co je důležité vědět při cestě nejen za lyžováním do evropských zimních středisek. Dozvíte se také, kolik stojí průjezdy tunely a horskými přejezdy, jaké jsou dopravní předpisy v jednotlivých zemích a další nezbytné informace.

Každý den v 15.50 hodin uslyšíte na Radiožurnálu praktickou radu pro cestu autem do evropského státu. Pochopitelně zmíníme také cenu paliv, chybět nebudou ani turistické tipy z Evropy i České republiky včetně návštěvy lyžařských středisek v Alpách i jinde. Důležité informace pak najdete na webu Motožurnálu.

Co ještě uslyšíte v zimním seriálu Autem po Evropě?

- jak si udržet kondici při dlouhých cestách – pozor na únavu!
- jak připravit auto na cestu
- jak správně řídit sněžný skútr u nás i v Evropě
- jak jezdit ekonomicky
- jak používat trajekt na cestě na sever
- jak přepravovat lyže autem
- jak předehřívat motor auta v zimě
- jak pojistit auto, které si půjčíme v zahraničí
- jak se solí silnice v zahraničí
- jak je to se zimními pneumatikami v Česku a Evropě

Skútry na horách

Než se vydáte za hranice (i všedních dnů), určitě se vám budou hodit informace o situaci na území České republiky – navíc, budete-li k tomu do zahraničí projíždět českými, moravskými i slezskými horami. Zajímá vás, kdy vysíláme tyto informace? Čtěte: S námi je cestování na hory jednodušší.

Nedílným průvodcem po vašich cestách Českou republikou je také vysílání Zelené vlny – další dopravní informace najdete na jejích webových stránkách.

Šťastnou cestu a užijte si lyžování v Alpách i jinde!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jař , lep
Spustit audio