Dobro došli na Jadran s Radiožurnálem

3. červenec 2009
Vysílání v Chorvatsku 2009

Nejvíce Čechů jezdí na zahraniční dovolenou na Jadran. A pro ně letos už počtrnácté připravil Radiožurnál ve spolupráci s Chorvatským rozhlasem a televizí vysílání v českém jazyce. Tipy na výlety, zajímavosti z Chorvatska, rady lékaře, situace na silnicích a mnoho dalších informací uslyšíte od 27. června do 6. září. Naladit si nás můžete na celém chorvatském pobřeží Jadranu na vysílačích Radia Split, Radia Rijeka a Radia Dubrovnik.

Denně od 18.05 do 18.23 hodin uslyšíte nejdůležitější zprávy a zajímavosti z domova a ze zahraničí, sportovní a kulturní události, turistické informace a tipy na výlety v Chorvatsku a zprávy o počasí. Samozřejmě se také dozvíte o stavu v silniční, letecké nebo vodní dopravě a informace o trajektech. V hudební části našeho vysílání na Jadranu pro vás budeme hrát hlavně současné české písně.

Připravili jsme pro vás i několik soutěží o zajímavé ceny a prostřednictvím SMS na čísle +420 605 220 555 si můžete objednat písničku.

Vysílání připravují redaktoři a moderátoři ČRo 1 - Radiožurnálu, ČRo Rádia Česko a regionálních stanic ČRo ve studiu Chorvatského rozhlasu HRT - Radio Split. Odtud je přebírají stanice Radio Rijeka a Radio Dubrovnik.

Redaktoři na místě budou přispívat vstupy do středečního Motožurnálu (především informacemi pro ty, kteří se do Chorvatska chystají autem) a do vysílání regionální stanice ČRo Jihlava. Zprávy z Chorvatska obohatí také informační servis ostatních stanic ČRo.

Zprávy z Vinohrad živě v chorvatském vysíláníChorvatský rozhlas přebírá od 29. června do 6. září 2009 živě na stanici HR2 také zprávy ČRo 1 - Radiožurnálu. Denně od pondělí do neděle ve 21 hodin, v sobotu a v neděli i ve 14 hodin.

Podrobné informace o vysílání Radiožurnálu na Jadranu najdete na www.radiozurnal.cz/chorvatsko. Na stejné adrese najdete i praktické informace pro turisty a v době letního vysílání i denní zpravodajství nejen pro ty, kdo dovolenou na Jadranu teprve plánují.

Kde nás na Jadranu naladíte?

mapa vysílačů v Chorvatsku

Radio Split: 101.0 MHz, 102.0 MHz, 104.5 MHz, 100.2 MHz a 88.4 MHz
Radio Rijeka: 94.5 MHz, 97.9 MHz, 104.7 MHz a 107.4 MHz
Radio Dubrovnik: 88.2 MHz, 89.5 MHz, 101.1 MHz, 103.7 MHz, 103.8 MHz, 105.0 MHz, 106.2 MHz a 106.5 MHz
Při cestách po chorvatském pobřeží můžete využít funkci RDS.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: , lep
Spustit audio

Více z pořadu