Přímé přenosy – boj o bronz i zlato na hokejovém MS

11. září 2012

Český tým obhajuje bronz. I když hráči o soupeřích mluví s pokorou, určitě se budou snažit o co nejlepší výsledek. V týmu chybí několik jmen, která se podílela na loňském úspěchu, třeba zraněný kapitán Rolinek. Trenér Hadamczik ale povolal jiné, a tak třeba novým kapitánem českého týmu je útočník Tomáš Plekanec. Radiožurnál vám nabízí kromě pravidelného zpravodajství také přímé přenosy všech zápasů českého týmu a navrch finále Rusko–Slovensko!

Vloni jsme na slovenském MS skončili třetí za prvním Finskem a druhým Švédskem. K bronzu naši reprezentaci dovedl kapitán Tomáš Rolinek (Magnitogorsk). Ten má teď ale zraněnou kyčel, a tak od něj kapitánskou pásku převzal další útočník – Tomáš Plekanec (Montreal).

Na Radiožurnálu uslyšíte denně od 4. do 20. května obsáhlé zpravodajství ze 76. hokejového MS 2012, které se koná ve finských Helsinkách a švédském Stockholmu. Dozvíte se výsledky, chybět nebudou ani rozhovory a reportáže – vše uslyšíte také ve Sportžurnálu a najdete ve speciálu k MS v hokeji na webu Zprávy.rozhlas.cz.

Důležité zápasy naší reprezentace odvysíláme v přímém přenosu na frekvencích Radiožurnálu. Rozhlasové reportáže úplně všech zápasů českého týmu nabídneme on-line – na adrese hokej.radiozurnal.cz. Můžete je poslouchat také prostřednictvím aplikací na mobilních zařízeních – najdete je pod názvem ČRo Speciál, případně Wave Party (kterou přenosy po dobu šampionátu nahradí). Pokud už máte aplikace nainstalované, doporučujeme provést jejich aktualizaci, případně i vymazat mezipaměť (cache).

Hráči ČR se radují z prvního gólu, nahoře je trenér Alois Hadamczik

Nový hrací systém

Po 12 letech se mění hrací systém. Celkem 16 týmů je rozděleno do dvou skupin. Každý tým sehraje sedm zápasů v základní skupině. Čtyři nejlepší týmy z každé skupiny postupují do čtvrtfinále, které se hraje systémem play-off v rámci skupiny. Dva vítězné týmy pak postupují do semifinále, které už se hraje křížem (se dvěma vítěznými týmy z druhé skupiny). Tímto systémem se navyšuje celkový počet zápasů na 64, přičemž dva nejlepší týmy musí odehrát 10 zápasů, aby se dostaly do finále.

Týmy, které ve skupině skončí na 5.–8. místě, na MS končí. Osmé týmy z každé skupiny automaticky sestupují do 1. divize (tentokrát to jsou Kazachstán a Itálie).

Toto a příští MS je trošku odlišné – dělí se o ně Finsko a Švédsko. Původně měly obě země MS pořádat jednotlivě po sobě, pak IIHF souhlasila se společnou organizací obou šampionátů. Letos se tak semifinále, utkání o bronz a finále budou hrát v Helsinkách, příští rok ve Stockholmu.

Skupina A – Helsinky:
Finsko, Kanada, USA, Švýcarsko, Slovensko, Bělorusko, Francie a Kazachstán

Skupina B – Stockholm:
Rusko, Švédsko, Česko, Německo, Norsko, Lotyšsko, Dánsko a Itálie

Zápasy české reprezentace v základní skupině B:

pátek 4. května
16.15 hod.: Česko–Dánsko 2:0

sobota 5. května
20.15 hod.: Švédsko–Česko 4:1

pondělí 7. května
16.15 hod.: Česko–Norsko 4:3 na samostatné nájezdy

čtvrtek 10. května
20.15 hod.: Česko–Lotyšsko 3:1

pátek 11. května
16.15 hod.: Itálie–Česko 0:6

neděle 13. května
16.15 hod.: Rusko–Česko 2:0

Česká hokejová reprezentace.

úterý 15. května
16.15 hod.: Česko–Německo 8:1

Čtvrtfinále ve čtvrtek 17. května
13.00 hod.: Kanada–Slovensko 3:4
18.30 hod.: USA–Finsko 2:3
14.45 hod.: Rusko–Norsko 5:2
20.15 hod.: Švédsko–Česko 3:4

Semifinále v sobotu 19. května (Helsinky)
13.30 hod.: Rusko–Finsko 6:2
17.30 hod.: Česko–Slovensko 1:3

Utkání o bronz v neděli 20. května (Helsinky)
15.00 hod.: Finsko–Česko 2:3 – máme bronzové medaile!

Finále v neděli 20. května (Helsinky)
19.30 hod.: Rusko–Slovensko
(Radiožurnál vysílá přímý přenos celého zápasu)

MS 2014 se poprvé bude konat v autoritářském Bělorusku a na pořadatelství MS v roce 2015 se opět může těšit Česká republika!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio