Internet opravuje silnice. Zapojte se s Radiožurnálem!

Jaro, to nejsou jen delší dny, kratší sukně, rozkvetlé stráně a ptačí štěbetání. Roztátý led a sníh odkrývají to, co během zimy zůstalo skryté – rozbité silnice. Naštěstí je tu Radiožurnál a dopravní zpravodajství Českého rozhlasu Zelená vlna. Ty budou pro rok 2013 partnery projektu Výmoly.cz, jehož prostřednictvím mohou sami řidiči informovat o nebezpečných výtlucích na našich silnicích. Zapojte se i vy!

Internet opravuje silnice! I tak by se dalo shrnout poslání webu Výmoly.cz, na němž řidiči upozorňují na technické problémy na silnicích. Ano – v praxi sice opravují silnice silničáři, faktem však zůstává, že dozvědět se o problému včas je někdy to nejdůležitější.

Čtěte také

Sami motoristé tak mohou pomoci a prostřednictvím internetu upozornit na neoznačené výtluky na našich silnicích. A zapojit se můžete i vy, naši posluchači! Partnerem projektu, díky němuž už ze silnic zmizela řada nebezpečných děr, je totiž i Radiožurnál a Zelená vlna Českého rozhlasu.

Takhle se můžete zapojit i vy

Jak na to? Jednoduše! Jakmile během svých cest autem spatříte neoznačenou díru na silnici, neváhejte a vyfoťte ji nebo natočte. Fotky nebo video s určením konkrétního místa pak pošlete na server Výmoly.cz. Posluchači Radiožurnálu a Zpravodajové Zelené vlny tam najdou kategorii určenou přímo jim. Posílat je můžete i prostřednictvím chytrého telefonu!

Výtluk V19 – označení výtluku v projektu vymoly.cz

Fotky nebezpečných děr, které řidiči pošlou, pak najdete snadno – přímo na webu Radiožurnálu v sekci nazvané Výmoly. Od 1. května navíc na stránkách Zelené vlny najdete interaktivní mapu, díky níž rychle zjistíte, jak jsou na tom silnice právě ve vašem okolí. A to rozhodně není vše!

Čtěte také

„Úkolem projektu není pouze upozornit na konkrétní výmoly,“ zdůraznil v Ranním interview Radiožurnálu vedoucí motoristické redakce Jan Říha. „Nevyhlašují se jen největší díry, ale i nejlepší správci silnic.“

Poradíme ve vysílání i na internetu

Od 10. do 24. dubna navíc každý všední den ve vysílání zazní zajímavá reportáž, která odpoví na otázky, jež motoristy v souvislosti s výtluky pálí zřejmě nejvíc.

Kde jsou ty největší díry na našich silnicích? Jak správci zvládají jejich opravy? Kdo za výtluky nese odpovědnost? A víte vůbec, jak postupovat, poničíte-li si vinou neoznačené díry auto? I v tom vám poradíme!

Zkrátka samozřejmě nepřijdete ani na internetových stránkách Radiožurnálu a Zelené vlny. Vše podstatné, co ve vysílání zazní, kdykoliv najdete i na našem webu.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: als
Spustit audio