Labe pro lodě, nebo pro přírodu?

Poslední úsek Labe na českém území dosud prochází krajinou bez větších zásahů člověka. Ekologové to vítají, ale loďaři skřípou zuby – kvůli výkyvům vodní hladiny zde velké čluny mohou plout jen po malou část roku. Může se splavnost řeky zlepšit, aniž by příroda trpěla? I o tom bude 31. října další Speciál s Martinem Veselovským.

Diskuse o zajištění stabilní splavnosti řeky Labe se zúčastní Jana Vitnerová ze sdružení Arnika, Petr Jirásek z Fakulty životního prostředí UJEP, severočeský korespondent Sächsische Zeitung Steffen Neumann, generální ředitel ČSPL Milan Raba a generální ředitel Ředitelství vodních cest Jiří Blažek.

Vyplatí se prohloubit koryto řeky a vybudovat plavební stupeň u Děčína? Jaký dopad by splavnění mělo na životní prostředí labských břehů? Spolupracují při rozhodování úřady na české a německé straně?

Speciál Martina Veselovského 31. října 2011 – Ústí nad Labem

Speciál Martina Veselovského vysíláme živě z divadelního sálu Domu dětí a mládeže ve Velké hradební 19 v Ústí nad Labem. Nalaďte si v pondělí 31. října v obvyklou dobu od 17 do 18 hodin Radiožurnál nebo Český rozhlas Sever. Celou diskusi můžete od 17 do 18.30 hodin sledovat ve video přenosu na zpravy.rozhlas.cz.

Pokud se chcete diskuse zúčastnit osobně, přijďte k bočnímu vchodu bývalého Domu kultury chemiků v Bělehradské ulici nejpozději v 16.45 hodin.

Pokračujeme 11. listopadu

Návštěvou severočeské metropole letošní seriál Speciálů Martina Veselovského nekončí. V pátek 11. listopadu se vysílací tým přesune do Brna. Tématem diskuse bude tentokrát dálnice D1. Je to past na řidiče, nutné zlo, nebo dopravní tepna budoucnosti?

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio