Léto - slunce - moře - Jadran aneb české vysílání na chorvatském pobřeží

23. červen 2007
Vysílání v Chorvatsku 2009

Pod heslem Na Jadranu vysíláme česky se už po dvanácté přihlásí na chorvatském pobřeží informační čtvrthodinka Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Jedná se o rozhlasové vysílání v českém jazyce, které je možné zachytit na celém chorvatském pobřeží Jadranu na vysílačích Radia Split, Radia Rijeka a Radia Dubrovnik.

Vysílání je možné naladit od Umagu na Istrii, přes Kvarner, Chorvatské přímoří a Dalmácii až po Prevlaku v jižní Dalmácii. Vysílání je slyšet i v tak oblíbených letoviscích jako jsou Poreč, Rovinj, Rabac, Opatija, Crikvenica, Baška a Pakoštane na severu a Korčula, Dubrovnik, Mlini nebo Cavtat na jihu.

Informační servis pro české turisty se připravuje ve studiu Chorvatského rozhlasu HRT - Radio Split, ale je přebírán i Radiem Rijeka a Radiem Dubrovnik. Vysílání připravují redaktoři a moderátoři ČRo 1 - Radiožurnálu a regionálních stanic Českého rozhlasu. Jeho obsahem jsou nejen zprávy a informace z Česka. Pro turisty v Chorvatsku také vysíláme turistické zajímavosti, tipy na výlety, zprávy o počasí, sportovní a kulturní události. Nezapomínáme ani na stav v silniční, letecké i vodní dopravě, informace o trajektech nebo soutěže a další zajímavosti. Co se týká hudební části, vysíláme hlavně české a slovenské písně.

Servis pro turisty na pobřeží Jadranu vysílá ČRo 1 - Radiožurnál v Chorvatsku od 23. června až 9. září tohoto roku denně od 18.05 do 18.20 hodin na frekvencích uvedených rozhlasových stanic.

Logo

Od 2. července do 9. září bude čeština slyšitelná také na celém území Chorvatska. Celoplošná stanice HR2 bude přebírat aktuální zprávy ČRo 1 - Radiožurnálu vysílané v Česku. Denně ve 21 hodin a o víkendech také ve 14 hodin.

autoři: , ekl
Spustit audio

Více z pořadu