Nové pořady a vysílací časy v programu Radiožurnálu

13. březen 2008
SOS

Od soboty 15. března mění Český rozhlas 1 - Radiožurnál některé části svého vysílání. Posluchači se mohou těšit na nový kontaktní pořad věnovaný různým tabu a intimním záležitostem. Naživo se přesouvá do času, který by měl umožnit i vysílání živých koncertů. A diskusní pořad Nad věcí bude pokaždé vysílán živě, i s telefonáty posluchačů.

Změny programu se týkají především času od 22 do 23 hodin ve všední dny, víkendových večerů a noci ze soboty na neděli.

Na pondělí po 22. hodině se přesouvá Design, architektura, stavebnictví s Davidem Šťáhlavským. Na stejný čas v úterý si Jana Klusáková bude zvát odborníky do svého nového pořadu SOS s podtitulem "řešíme to s vámi". Můžete s námi probrat i různá intimnější témata, týkající se například zneužívání v dětství, workoholismu, sklonů k sebevraždě a mnoha dalších otázek, které vás zajímají a trápí.

Uprostřed týdne po 22. hodině budete i nadále slýchat Třetí svět připravovaný zahraniční redakcí Radiožurnálu. Na čtvrtek se přesouvá Školství, zdravotnictví a vy Pavly Dluhoschové a na páteční večer magazín Davida Šťáhlavského a Jana Chlaně o záchranářích - Když voláte 112.

Hudbu všech možných žánrů Naživo si můžete nově vychutnat v sobotu po 20. hodině. Tento čas by měl umožnit vysílat nejen záznamy koncertů, ale i jejich přímé přenosy. Ve stejný čas v neděli vysílá Jana Klusáková Týden v kultuře se zajímavým hostem, informacemi nejen o nových knihách a také soutěží.

Repríza Zápisníku zahraničních zpravodajů se v sobotu i v neděli posouvá na 22. hodinu. O hodinu později si můžete poslechnout reprízu Hosta Radiožurnálu a Václava Žmolíka. V noci ze soboty na neděli si můžete znovu poslechnout Příběhy 20. století, Třetí svět, Když voláte 112, Kořeny, Naživo a sobotní Zápisník zahraničních zpravodajů.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio