Olympijským Londýnem křížem krážem

Windsor, Wembley, Greenwich a dalších devět míst – tady všude se bude závodit na olympiádě v Londýně. Vypravte se do nich spolu s Radiožurnálem a připravte se s námi na cestu do britské metropole.

Londýnské letní olympijské hry se blíží. Poslední letní a zimní hry byly pro Čechy moc daleko – v čínském Pekingu a kanadském Vancouveru. Zato do Londýna se chystá mnoho českých fanoušků. Ať už pojedete fandit sportovcům, nebo se tam prostě jen chystáte na dovolenou, dáme vám pár tipů na turisticky velmi lákavá místa, často v samém centru města, kde se budou odehrávat jednotlivé disciplíny.

Poslouchejte Radiožurnál každou sobotu v 8.40 a v 15.20 hodin. Seriálem cestopisných reportáží z olympijských míst vás provede redaktor Jaroslav Skalický. Archív reportáží najdete na našem webu.

Představíme vám místa, kde se sportoviště nachází, přiblížíme jejich historii a současné využití v životě Londýna. Chybět nebudou ani paralely s naší zemí ze všech možných úhlů. Samozřejmě vám také připomeneme účast našich sportovců na předchozích londýnských olympiádách v letech 1908 a 1948. Dozvíte se, ve které disciplíně se bude na daném místě soutěžit a jak bude sportoviště vypadat.

Horse Guards Parade, Londýn

Do tuctu londýnských míst, kam se postupně vydáme, patří: Horse Guards Parade, Wembley, Hampton Court, Windsor, Weymouth, Wimbledon, Mall, Eton, Hampton Court, Tower, Greenwich a Docklands.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jas , lep
Spustit audio