Oprava D1: splněný sen, nebo noční můra? S Radiožurnálem budete mít jasno

Žádnou jinou událost snad český řidič neočekává tak netrpělivě – a zároveň se málokteré tolik obává. Modernizace dálnice D1, po níž ti, kteří pravidelně cestují mezi Prahou a Brnem, už dlouho volali, přinese rekordně dlouhé uzavírky. Není se však čeho bát. Radiožurnál vám poradí, na co se připravit a kdy se raději naší nejstarší a nejfrekventovanější dálnici vyhnout.

Modernizace dálnice D1 už není jen pouhým snem, ale realitou. Hluk nekonečného proudu rychle jedoucích aut se už v pondělí 22. dubna změní v rachot sbíječek a stavebních strojů. Stane se tak na prvních dvou úsecích z celkem 160 kilometrů, které je nutné zmodernizovat.

Rekonstrukce začne na Vysočině. První uzavírku čekejte na 104. kilometru od Větrného Jeníkova po Jihlavu, druhou zhruba o 50 kilometrů dál mezi Lhotkou a Velkou Bíteší.

Dlouho očekávaná rekonstrukce s sebou přinese četná dopravní omezení, s Radiožurnálem vás však na vaší cestě autem nic nepřekvapí. S předstihem se z našeho vysílání dozvíte vše podstatné.

To nejdůležitější víme jako první

Radiožurnál, který se stal partnerem pro dopravní zpravodajství při modernizaci dálnice D1, se postará o to, aby vám neuniklo nic důležitého. Díky spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic totiž bude mít právě Radiožurnál informace o všech změnách, uzavírkách nebo objízdných trasách k dispozici jako první, a to přímo z Národního dopravního informačního centra.

Podpis memoranda o spolupráci ČRo a ŘSD

Od 22. dubna se vždy krátce před půl osmou ráno díky našim dopravním zpravodajům dozvíte, jak to na právě opravovaném úseku D1 vypadá.

Bojíte se, zda rekonstrukce D1 nezkomplikuje vaše víkendové plány? Poslouchejte Radiožurnál a nic vás nepřekvapí! Kromě pravidelných relací Zelené vlny totiž budou naši dopravní redaktoři do vysílání vstupovat také v pátek a v neděli v 15.10, aby vás informovali o aktuálních dopravních opatřeních na D1.

Zajímavé reportáže už s týdenním předstihem

Kromě pravidelných relací Zelené vlny pro motoristy na nadcházející týdny připraví rozšířené dopravní zpravodajství, reportáže i řadu zajímavostí týkajících se oprav naší nejstarší dálnice.

Jak rekonstrukce pokračuje? Jaké s sebou přináší komplikace? A co podstatného se v posledních hodinách mezi stavebními stroji na D1 odehrálo? To vše se už s týdenním předstihem, tedy od 15. dubna, dozvíte každý všední den od 9.15 v reportážích, které pro vás přímo z místa připraví naše motoristická redakce.

Takže nezapomeňte – nalaďte si Radiožurnál a nenechte se na svých cestách ničím zaskočit!

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: als
Spustit audio