S Radiožurnálem na dostihy, veletrh nebo do zoo

Vysíláme pro vás z celého světa. Každý den míří naši reportéři do různých koutů České republiky. A vy můžete slyšet, co jsme pro vás zjistili. Teď můžete být u toho – Radiožurnál vyráží k vám. Přijďte se podívat, jak vypadá rozhlas živě. Přijďte si vyzkoušet rozhlas na vlastní kůži.

Už v létě jste se mohli několikrát setkat s moderátorem Odpoledního Radiožurnálu Petrem Králem, který objížděl spolu s týmem Radiožurnálu zajímavé akce v Česku. Další příležitosti máte na podzim. A nejen s ním – těší se na vás i jeho kolegové Václav Žmolík, Lucie Výborná, Michaela van Erne a další.

Kromě toho, že uvidíte naše moderátory přímo při živém vysílání, můžete si vyzkoušet jejich práci a poznat její zákulisí. Prohlédněte si vysílací techniku a zkuste si rozhovor s moderátorem! Své snažení si domu odnesete na CD, abyste se mohli pochlubit rodině a přátelům. K tomu samozřejmě můžete načerpat i mnoho zajímavých informací o Radiožurnálu, dozvíte se novinky z vysílání a k dispozici jsou vám naše hostesky, které budou rozdávat propagační materiály Radiožurnálu.

9. října
Velká pardubická steeplechase
stánek Radiožurnálu od 9 do 18 hodin
od 11 do 14 hodin živé vysílání Víkendového Poledního Radiožurnálu s Václavem Žmolíkem
od 14 do 18 hodin živé vysílání Víkendového Odpoledního Radiožurnálu s Michaelou van Erne

Termíny dalších zastávek týmu Radiožurnálu při putování po Česku budeme postupně doplňovat.

Stan Radiožurnálu

Kde už jste nás mohli potkat

5. října
Mezinárodní strojírenský veletrh Brno
stánek Radiožurnálu u pavilonu P od 12 do 18 hodin
od 12.30 do 15 hodin živé vysílání Odpoledního Radiožurnálu s Petrem Králem

17. září
Pražský hrad – Svatováclavské vinobraní
stánek Radiožurnálu a moderátor Petr Král od 10 do 16 hodin
od 11 do 14 hodin živé vysílání Víkendového Poledního Radiožurnálu s Václavem Žmolíkem, Hosty Radiožurnálu budou František Kadlec ze Správy Pražského hradu a hradní zahradník Vladimír Šeba, Po Česku zavítá do produkčních zahrad Pražského hradu

28. září
oslavy 80 let Zoo Praha
stánek Radiožurnálu od 9 do 16 hodin
od 9 do 12 hodin živé vysílání Dopoledního Radiožurnálu s Lucií Výbornou
o historii zoo i o současných chovech si bude od 11 hodin povídat s Romanou Andělovou a Petrem Velenským

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , rmo
Spustit audio