Speciál: Komu vadí krumlovská točna?

Otáčivé hlediště má více než 50letou tradici. Přes 2800 představení tu vidělo více než 1,7 miliónu lidí. Teď by mělo ze zámecké zahrady zmizet. Dojde k tomu? Uslyšíte ve speciálním vydání Dvaceti minut Radiožurnálu ve středu 8. června od 17 hodin. Na veřejnou diskusi můžete přijít i vy.

Šestý díl Speciálu Martina Veselovského vysíláme z Českých Budějovic v jižních Čechách. Přijeďte za námi, nebo si nás nalaďte na frekvencích Radiožurnálu, na internetu a v živém videopřenosu na zpravy.rozhlas.cz. Diskusi vysílá také regionální stanice Český rozhlas České Budějovice.

Debatu o divadelní raritě vysíláme ve středu 8. června z Malého divadla v Hradební ulici číslo 289/18 v Českých Budějovicích. Přímý přenos začíná v 17 hodin. Chcete-li se přijít ptát i vy, dostavte se, prosím, na místo konání nejpozději v 16.45 hodin.

Téma vašeho kraje – budoucnost točny v Českém Krumlově

Otáčivé hlediště je unikátní a známou divadelní scénou. Leží ovšem v zahradě památkově chráněné UNESCO. „Už v roce 1991 jsme se zavázali, že točnu ze zámecké zahrady dáme pryč,“ připomíná docent Josef Štulc z Národního památkového ústavu.

Speciál Martina Veselovského 2011 - Budoucnost krumlovské točny

Jaká je budoucnost krumlovské točny? Patří do zámecké zahrady? Pokud ne, může být přesunuta jinam? Proč se konečné rozhodnutí o vysoce oblíbené scéně stále odkládá?

Večer před začátkem nové sezóny na otáčivém hledišti, na kterém hraje Jihočeské divadlo, Martin Veselovský uvítá u mikrofonu prezidenta české sekce ICOMOS (Mezinárodní rady památek a sídel) Josefa Štulce, rektora AVU Jiřího T. Kotalíka, ředitele Jihočeského divadla Jiřího Šestáka a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimolu.


Zobrazit místo konání Speciálu Martina Veselovského o českokrumlovské točně na větší mapě

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio