Světluška s Anetou, sborem a Martou Kubišovou

29. říjen 2010
Naživo

V Pražské křižovatce ve středu 10. listopadu zahraje Světluška nejen těm, kteří vidí svět hmatem, sluchem a citem. Světlo pro Světlušku můžete podpořit i vy – charitativní koncert uslyšíte od 21 hodin na Radiožurnálu!

Letošním, už šestým slavnostním večerem vás provedou herec Viktor Preiss a zpěvák a herec Vojtěch Dyk. Těšit se můžete na netradiční duety a uskupení, hvězdy českého šoubysnysu vystoupí s neznámými, ale velmi talentovanými nevidomými muzikanty.

Světlo pro Světlušku přinesou například Hana Maciuchová, Katarína Knechtová, Tonya Graves a nadaný nevidomý zpěvák Martin Svátek se skupinou Madfinger. Světluščina patronka Aneta Langerová si zazpívá s legendou české muziky Martou Kubišovou: „Moc se na to těším. A taky mám velikou radost z toho, že vystoupením známých osobností s nevidomými talenty symbolicky propojíme světy vidících a nevidomých,“ říká zpěvačka.

Na charitativním koncertě vystoupí také Kühnův dětský sbor spolu se sborem nevidomých dětí ze Školy Jaroslava Ježka a Konzervatoře Jana Deyla. Postupně budou odvysílány unikátní reportáže dokumentaristky Olgy Špátové DEN POTMĚ. V nich uslyšíte zážitky ze tmy několika známých osobností i těch, kterým Světluška pomáhá.

Koncert pro Světlušku 2009

Přímým přenosem na vlnách Radiožurnálu vás 10. listopadu 2010 od 21 hodin provede Vladimír Kroc. Koncert vysílá také Česká televize. Informace o vstupenkách, organizační pokyny a další zajímavosti najdete na stránkách Nadačního fondu Českého rozhlasu a Světlušky.

Světluška pomáhá nevidomým a těžce zrakově postiženým dětem i dospělým z celé České republiky. Po celý večer i kdykoli jindy můžete pomáhat i vy – stačí poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777.

sbírka Světluška

Dárcovské DMS ale můžete posílat i celý rok – stačí napsat DMS ROK SVETLUSKA a poslat na stejné číslo 87777. Operátor vám každý měsíc automaticky odečte částku 30 Kč, ze kterých Světluška dostane 27 Kč. Kromě toho také můžete přispívat na sbírkové konto 9999999999/0100.

Všem vám děkujeme za podporu!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio