Poslední boj o baráž fotbalového ME živě

11. září 2012

Kvalifikace o postup na mistrovství starého kontinentu v Polsku a na Ukrajině 2012 vrcholí. Do konce její základní části zbývá české reprezentaci poslední zápas. I z poslední šance na postup do baráže vám nabídneme přímý přenos na Radiožurnálu.

Celkem 51 národních týmů v devíti kvalifikačních skupinách bojuje o účast na 14. mistrovství Evropy ve fotbalu. Přímo do turnaje postupují vítězové skupin a druhý nejlepší tým ze všech. Dalších osm týmů z druhých míst bude hrát baráž. Na ME (8. června – 1. července 2012) postupuje 16 celků. Pouze pořadatelské země Polsko a Ukrajina na ME 2012 postupují automaticky.

Česká reprezentace se ve své skupině I propadla na třetí místo za úřadujícím mistrem Evropy i světa Španělskem (které má už postup jistý) a Skotskem, za námi je Litva a Lichtenštejnsko. Ve vysílání Radiožurnálu vám v reportážních vstupech a přímých přenosech nabízíme všechna podzimní utkání – zářijové se Skotskem a říjnová se Španělskem a Litvou.

UEFA EURO 2012

pátek 25. března
Španělsko–Česko (zápas skončil 2:1)

úterý 29. března
Česko–Lichtenštejnsko (zápas skončil 2:0)

sobota 3. září
Skotsko–Česko (zápas skončil 2:2)

pátek 7. října
Česko–Španělsko (zápas skončil 0:2)

Maskoti Slavek a Slavko reprezentují pořadatelské země evropského fotbalového šampionátu Polsko a Ukrajinu

úterý 11. října
Litva–Česko (zápas skončil 1:4 – česká reprezentace postoupila do baráže o ME 2012)

Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • pořádají Polsko a Ukrajina
  • stadióny v Polsku: Gdaňsk, Poznaň, Varšava, Vroclav
  • stadióny na Ukrajině: Doněck, Lvov, Charkov, Kijev
  • první zápas ME 8. června ve Varšavě, finále 1. července v Kijevě
  • maskoti Slavek (polský) a Slavko (ukrajinský)

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio