Rath byl na vyšetření soudním znalcem. Stále se necítím dobře, napsal Českému rozhlasu

Soudní znalec ve středu přezkoumal zdravotní stav bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. A to na návrh žalobce Petra Jiráta. Obžalovaný musel podstoupit neurologické vyšetření. Podle svých slov se po nehodě na kole stále necítí dobře. Jestli přijde v pondělí k soudu, zatím neví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rath, soud

David Rath, soud | Foto: Filip Jandourek

David Rath Radiožurnálu v SMS zprávě potvrdil, že byl kvůli znaleckému posudku na neurologii. Jaké výsledky zpráva přinese, řekne soudní znalec v pondělí u soudu.

Exposlanec je dál na neschopence, podle vyjádření se necítí po nehodě na kole stále dobře. Nedokáže proto odhadnout, jestli mu zdravotní stav dovolí v pondělí k soudu dorazit.

Pokud soudní znalec dojde k závěru, že Rath je v pořádku a ten k soudu přesto nebude chodit, pak chce státní zástupce Petr Jirát opět navrhnout pro exhejtmana vazbu. Svým chováním by se totiž prý dopouštěl maření soudního jednání.

Podle obhajoby ale Jirát vytváří na obžalovaného nátlak, který je neetický a možná i nezákonný.

Bývalý hejtman a exposlanec během posledního dubnového víkendu údajně spadl z kola a zranil se, prý byl chvíli i v bezvědomí. S podezřením na otřes mozku skončil v kladenské nemocnici. Poté zůstal v domácím léčení.

V pondělí 27. dubna nepřišel k soudu, protože měl neschopenku. Žalobce Petr Jirát upozorňoval, že to není poprvé, co David Rath za podobných okolností nepřišel k soudu.

Trestní stíhání Davida Ratha se týká údajné korupce při stavebních a zdravotnických tendrech. Bývalý středočeský hejtman obžalobu odmítá. Podle něj nebylo možné veřejné zakázky ovlivňovat, protože byly pod vícenásobnou kontrolou. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení.

Kauza David Rath | Foto: Český rozhlas

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme