Biatlonistky znovu na stupních vítězů. Ve štafetě dojely druhé

České biatlonistky skončily potřetí za sebou ve štafetě Světového poháru na stupních vítězů. V závodě v italské Anterselvě nemusely jako jediné na trestné kolo a v sestavě Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková dojely na druhém místě. Na vítězné Němky ztratily české reprezentantky 35 vteřin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České biatlonistky se společně s realizačním týmem radují ze stříbrných medailí ze štafety v Anterselvě

České biatlonistky se společně s realizačním týmem radují ze stříbrných medailí ze štafety v Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Štafetu opět rozjela Puskarčíková, která potvrdil dobrou formu z posledních závodů. Při první střelbě musela dvakrát dobíjet a ze střelnice odjížděla s osmivteřinovou ztrátou na vedoucí Bulharky.

Vstoje ale střílela rychle a i přes jedno dobíjení dostala český tým na první místo. Soukalovou vyslala na trať s náskokem 3,2 vteřiny před druhými Američankami a třetími Polkami.

Štafeta bez trestného kola? Překvapilo nás to, přiznává finišmanka Vítková

Číst článek

Držitelka dvou stříbrných medailí z olympijských her v Soči skvěle zvládla střelbu vleže, po jednom dobíjení navýšila náskok na čele na téměř devět sekund. Biatlonistky trápil během závodu silný vítr a své o tom ví i Soukalová.

Na stojce musela stejně jako ostatní soupeřky chvíli čekat, ale hrozbu trestného kola odvrátila, když terčík na poslední náboj trefila. Soukalová sice trochu zariskovala, ale taktika se vyplatila. Ze střelnice odjížděla první s náskokem necelých 18 vteřin.

Finišmanka Veronika Vítková při střelbě během štafety v Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Na běžeckém úseku se ale na Soukalovou dotáhla Ruska Virolajnenová a Landová přebírala štafetu už pouze s jednovteřinovým náskokem. Nejmladší členka české biatlonové štafety ovšem vedení dlouho neudržela. Nedokázala se totiž vypořádat s nepříjemným větrem.

Také Landová těsně unikla trestným kolům, ale na obou střeleckých položkách musela třikrát dobíjet a po stojce se český tým propadl mimo umístění na stupních vítězů. Finišmanka Vítková vyjela na trať sedmá s minutovou ztrátou za Ruskami, ale stále ve skupině bojující o bronz.

Čtvrtá žena průběžného pořadí Světového poháru ale znovu skvěle běžela a dařilo se jí i na střelnici. Po střelbě vleže, kde jednou dobíjela, posunula český tým na čtvrté místo. Vítková nepolevovala a z druhé střelecké zastávky vyrazila do posledního kola dokonce druhá. Sice daleko za vedoucími Němkami, ale s pohodlným náskokem před pronásledovatelkami.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Ženy - štafeta 4x6 km: 1. Německo (Hildebrandová, Preussová, Kummerová, Dahlmeierová) 1:18:47,7 (2+10), 2. ČR (Puskarčíková, Soukalová, Landová, Vítková) -35,0 (0+15), 3. Ukrajina (Džymová, Burdygová, Abramovová, Valj Semerenková) -45,3 (3+14), 4. Rusko -57,2 (1+9), 5. Francie -1:03,1 (2+15), 6. Bělorusko -1:18,2 (3+13).

Průběžné pořadí SP (po 4 ze 6 závodů): 1. ČR 222, 2. Německo 199, 3. Bělorusko 194.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme