Do dražby jde jeden z nevzácnějších pozůstatků Titaniku - rozkládací lehátko

V jihozápadní Anglii se bude dražit rozkládací lehátko, které sloužilo cestujícím Titaniku. Pořadatelé aukce očekávají, že by jeho prodej mohl vynést až 80 tisíc liber, v přepočtu zhruba 3 miliony korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrak Titaniku

Vrak Titaniku | Foto: NOAA, public domain

Dřevěných rozkládacích lehátek byly na palubě Titaniku desítky. Využívali je cestující první třídy. Dražený kus je velmi dobře zachovaný a jedná se o jeden z nejvzácnějších sběratelských předmětů z Titaniku.

Z moře ho v roce 1912 po ztroskotání luxusního parníku vytáhla posádky anglické lodi, která připlula na místo neštěstí pátrat po tělech obětí.

Přestože se očekává, že zájemce dnes za lehátko zaplatí desetitisíce liber, výdělek zcela jistě nepřekročí rekordní částku 900 tisíc liber.

Za tolik peněz se před dvěma lety ve Velké Británii vydražily housle, na které hrál lodní kapelník, když šla loď ke dnu.

Titanic v Southamptonu | Foto: Titanic World

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme