Kauza Jany Nečasové. Žalobci podali odvolání proti osvobozujícímu rozsudku

Žalobci dnes podali odvolání proti osvobozujícímu rozsudku v kauze Jany Nečasové, dříve Nagyové. Soudkyně se podle nich nevypořádala s důkazy. Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Helena Králová se podle nich nevypořádala s řadou důkazů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Nečasová, dříve Nagyová

Jana Nečasová, dříve Nagyová | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Odvolání Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje, bude řešit Městský soud v Praze. ČTK to dnes řekl olomoucký žalobce Pavel Komár.

Odvolání má podle něj 30 stran a dnes zamířilo do datové schránky soudu.

Rostislav Bajger z ostravské pobočky státního zastupitelství řekl, že v odvolání podrobně rozebírá jednotlivé důkazy. Soudkyně se podle něj s řadou z nich nevypořádala. Bajger zmínil hlavně odposlechy a listinné důkazy.

Na konci května zprostil soud Janu Nečasovou, dříve Nagyovou, obžaloby v případu zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování manželky tehdejšího premiéra Petra Nečase. Stejně soud rozhodl i u bývalých šéfů vojenské tajné služby Ondreje Páleníka a Milana Kovandy i zpravodajce Jana Pohůnka.

Podle soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Heleny Králové nebyly skutky uvedené v obžalobě trestným činem. Státní zástupce Bajger žádal pro čtyři obžalované tresty od 3 do 4 let vězení.

Podle obžaloby nechala na podzim roku 2012 Nagyová sledovat manželku tehdejšího premiéra a svého partnera Petra Nečase Radku, aby na ni sehnala kompromitující materiály. Kauza vedla k pádu vlády, Nečas se později s Radkou rozvedl a vzal si Nagyovou.

Kauza Nagyová | Foto: Český rozhlas

ČTK, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme