Kvitová, Kristýna Plíšková a Berdych budou ve Wimbledonu bojovat o osmifinále

Obhájkyni titulu Petru Kvitovou čeká ve Wimbledonu třetí zápas. Dva předchozí zvládla velmi hladce a na turnaji zažívá zřejmě trochu více klidu ve srovnání s minulým rokem. Alespoň pokud jde o národnost soupeřek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vykročila za obhajobou titulu skvěle a v úvodních zápasech nedala soupeřkám šanci

Petra Kvitová vykročila za obhajobou titulu skvěle a v úvodních zápasech nedala soupeřkám šanci | Zdroj: Reuters

„Hrála jsem s Andreou (Hlaváčkovou), ve čtvrtfinále s Bárou (Strýcovou) a pak jsem měla Lucku (Šafářovou), takže to bylo docela náročné. I vzhledem k tomu, ten loňský titul byl trošku speciální,“ vrací se za loňským Wimbledonem Petra Kvitová.

V tomto směru tedy zatím zažívá Petra Kvitová klidnější turnaj. Ať už se letos na dvorcích All England Clubu stane cokoli, může loňská šampionka narazit ve stejné polovině pavouku na českou krajanku, v tomto případě Kristýnu Plíškovou, nejdříve až v semifinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová se utká o postup do osmifinále se Srbkou Jankovićovou, Kristýna Plíšková vyzve Rumunku Niculescuovou a Tomáš Berdych Španěla Andujara

Lucii Šafářovou by teoreticky potkala až v případném zápase o titul.

„Do pavouka se nekoukám, takže nevím, jak to tam je. Ale Lucka hraje v jiný den, takže je ve druhé části pavouka. Jinak je to nepříjemné, když hrajete s Češkou, se kterou se navíc dobře znáte a máte k sobě blízko. Tyhle pocity nejsou úplně nejjednodušší, ale na kurtu chce každá vyhrát. Přesto emoce trochu brzdíte,“ říká Petra Kvitová.

Emoce tohoto typu dnes tedy Petra Kvitová určitě nemusí brzdit. Někdejší světová jednička Srbka Jelena Jankovićová je totiž pokaždé singlovou a také fedcupovou soupeřkou, i když mluví podobnou řečí.

„Je hodně výbušná jako Srbka a hodně nadává. Jestli to bude i tady, tak to bude hodně zajímavé,“ usmívá se Petra Kvitová, která si s temperamentní Jelenou Jankovićovou zahraje o postup do singlového osmifinále.

Kristýna Plíšková zažívá ve Wimbledonu zatím životní turnaj a předčila i svou sestru Karolínu | Foto: Reuters

O totéž se dnes na dvorcích Al England Clubu budou snažit ještě dva čeští tenisté Krisýna Plíšková v duelu s Rumunkou Monicou Niculescuovou a Tomáš Berdych v zápase proti Španělu Pablu Andujarovi.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme