Nejhorší silnice podle hlasování řidičů je i letos v pražských Vršovicích

Pražská ulice U Seřadiště obhájila vítězství v anketě Nejhorší díra republiky. V hlasování řidičů na webu Výmoly.cz vyhrála před silnicí v Okřešicích na Třebíčsku a Těšínskou ulicí v Opavě. Tyto ulice už se povedlo opravit, zatímco na rekonstrukci pražské cesty ve Vršovicích budou řidiči čekat ještě dlouho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ulice U Seřadiště

ulice U Seřadiště | Foto: Výmoly .cz

Českému rozhlasu to potvrdila Barbora Lišková z Technické správy komunikací Praha.

„Provedli jsme tam zásadnější opravy, umožňující chod komunikace. Ale bohužel nejsou stále ještě vyrovnány majetkové spory mezi soukromým vlastníkem a městem. Proto jsme tu opravu zatím neuskutečnili. Ale projektová dokumentace je připravena, a jakmile se toto vyřeší, začneme s rekonstrukcí,“ řekla Lišková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Projekt Výmoly.cz přiblížil ve vysílání Českého rozhlasu jeho autor Petr Čaník

V první pětce nejhorších výtluků Česka se umístila taky silnice 3. třídy mezi obcí Černuc a Hospozínek na Kladensku. Silnici má na starosti Středočeský kraj.

„Podle informací Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje se jedná o polní cestu, která je široká pouze tři metry a slouží zejména zemědělcům, kteří po ní jezdí s těžkou technikou,“ vysvětlila mluvčí kraje Nicole Mertinová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silnici z obce Černuc do Hospozínka na Kladensku, která v anketě Nejhorší díra skončila pátá, si projela reportérka Kateřina Havránková

„Po skončení zemědělských prací v letošním roce je plánovaná oprava silnice teplou obalovanou směsí,“ doplnila.

To, že cestu využívají hlavně zemědělci, potvrzuje starostka Černuce Radka Klímová. „Proto také dochází k tomu jejímu poškozování.“

Místní se shodují, že kdyby byla silnice opravená, byla by po ní příjemná procházka. Zároveň ale říkají, že silnic v okolí ve špatném stavu je daleko víc – a mnohem víc se používají.

V anketě hlasovalo přes 90 tisíc lidí

Na internetových stránkách projektu Výmoly.cz, jehož mediálním partnerem je Radiožurnál, se do letošního hlasování zapojilo přes 90 tisíc lidí. Do této chvíle nahlásili 1200 výtluků. Zhruba 16 procent z nich se už podle autora projektu Výmoly.cz Petra Čaníka podařilo opravit.

„Zatím máme léto, takže počítáme s tím, že v závěru roku bude 40 – 50 procent děr opravených,“ řekl Čaník ve vysílání Českého rozhlasu.

Opravené už podle jeho slov jsou i čtyři z pětice nejhorších děr. „Takže anketa funguje, skutečně lidé, nebo i silničáři na to reagují, ale bohužel stav našich silnic je takový, jaký je.“

Eva Kézrová, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme