V Paříži hořela budova francouzského rozhlasu, stanice na čas přestaly vysílat

V budově francouzského rozhlasu v Paříži dnes hořelo. Zaměstnanci museli přerušit vysílání a budovu opustit. Podle policie se nikdo nezranil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár budovy Radio France v Paříži

Požár budovy Radio France v Paříži | Zdroj: Reuters

Hořet začalo před jednou hodinou odpoledne v nejvyšších dvou patrech budovy, kde probíhaly stavební práce.

Na snímcích z místa je vidět hustý černý dým, který vychází z oken. Kvůli požáru zcela přerušily svá vysílání stanice France Info, France Inter a France Culture.

„Naší povinností samozřejmě je informovat občany, ale musíme také chránit naše zaměstnance, proto se France Info evakuuje. Doufám, že bude možné obnovit naše vysílání co nejdříve, ale teď je důležité, abychom se všichni dostali rychle do bezpečí,“ informoval ve vysílání šéf stanice Laurent Guimier.

„Teď se na chvíli odmlčíme,“ dodala moderátorka. Vysílání později převzala studia regionálního rozhlasu v sousední budově.

Po necelých dvou hodinách hasiči oznámili, že oheň uhasili. Proč začalo hořet, zatím policisté nevědí a odmítli o tom spekulovat. Někteří novináři mluvili o explozi v budově, která vyrazila okna, za to však zřejmě mohl žár z ohně.

Budova z roku 1963, známá jako Maison de la Radio nebo také „oblý dům“, se nachází v západní části města.

Kvůli zastavené dopravě na nábřeží Seiny se začaly tvořit velké kolony. Na místo se dostavila i starostka Paříže Anne Hidalgová.


Zvětšit mapu

Jan Šmíd, ČTK, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme