Přijďte se podívat na besedu o EURO 2016. Jak si mistrovství užít a čeho se vyvarovat?

Jak se Francie připravuje na fotbalový svátek a jak velké je nebezpečí teroristického útoku? Co nabídnou fanouškovské zóny a kam se vydat mezi zápasy? Přijďte se ve středu 25. května od 19.30 podívat do Galerie Vinohradská na besedu našeho zahraničního zpravodaje v Paříži. Ten bude evropský fotbalový šampionát a dění kolem něj sledovat přímo na místě.

Jan Šmíd, zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu, vystudoval FSV UK, v letech 1991 až 1998 byl zpravodajem Českého rozhlasu v USA a je stálým zpravodajem ve Francii. Zaměří se na problematiku terorismu v průběhu šampionátu a jak je Francie, nejnavštěvovanější evropská země, připravena na fotbalové oslavy. Součástí besedy bude projekce fotografií ukazující nejzajímavější místa pořadatelských měst a jejich okolí.

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se zúčastní 24 týmů. Šampionát se bude hrát na 10 stadionech po celé Francii. Vznikly nové stadiony v Lyonu, Lille, Bordeaux a Nice. Ostatní, až na stadion v Saint-Denis, byly nově zrekonstruovány.

Čeští fotbalisté na šampionát odlétají 8. června. Patří do skupiny D, kde se postupně utkají s obhájcem titulu Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

autor: jaw
Spustit audio