Místo, kde don Quijote bojoval s větrnými mlýny

Předem prohraný boj nebo boj s něčím, co ve skutečnosti neexistuje. Tomu se říká boj s větrnými mlýny. Don Quijote ho svedl v 16. století u městečka Campo de Criptana.

Děje románů, novel a povídek se často odehrávají na skutečných místech.A platí to i pro kopec, na kterém rytíř don Quijote de la Mancha bojoval s větrnými mlýny.

Do městečka Campo de Criptana tehdy v 16. století přijel don Quijote na koni a jeho sluha Sancho Panza na oslu. Já se tam vydal po železnici.

Rychlovlakem z Madridu to sem trvalo necelé dvě hodiny. Hned za kolejemi se mne v čekárně malého nádraží ujal pan Juan, výpravčí a příležitostný turistický informátor.

Vybavil mě mapou a instrukcemi, jak se dostat přes náměstí a kolem kostela na kopec, kde na mne čekali oni obři, se kterými se pomatený rytíř don Quijote utkal. Popřál mi hezké zážitky z návštěvy a já se vydal ještě dva kilometry přes město k pahorku s mlýny.

Jak to přímo na místě slavné porážky vypadalo? A opravdu se odehrála právě na tomto místě? Podívejte se na fotky a poslechněte si reportáž!

Předem prohraný boj nebo boj s něčím, co ve skutečnosti neexistuje. Tomu se říká boj s větrnými mlýny
autor: pan
Spustit audio