Posmrtné zkušenosti - A.D.E.

28. leden 2004

Do pátečního vysílání jsem si pozval pražskou kapelu Posmrtné zkušenosti, tedy A.D.E. (After Death Experience). Vznikla roku 1992, o rok později vydala vlastním nákladem první záznam na kazetě, ale k pravidelnému živému koncertování se dostala až v roce 1995. V roce 1997 přišlo první řadové album Babylon.

Na přelomu tisíciletí si kapela udělala roční přestávku, ale poslední tři roky opět pravidelně koncertuje. Koncem loňského roku vydala ve vlastním nákladu desetipísničkové cédéčko se záznamem z živých vystoupení z pražských klubů Delta a Rock Café.

00179183.jpeg

Do studia jsem si pozval dva členy současné sestavy Posmrtných zkušeností - Miloše Kočího a Lukáše Chudobu.

Můj rozhovor s Milošem a Lukášem se nejdříve dotknul věcí minulých a myslím, že jsem Miloše asi trochu překvapil, když jsem se ho zeptal, jestli je pravda, že v začátcích sami psali po pražských zdech název vlastní kapely.

V první části rozhovoru jsme si povídali o minulosti a teď přišel čas pro přítomnost. Kapela od svého vzniku prošla personálními změnami. Miloše jsem požádal, aby řekl jakými.

00179182.jpeg

Jako obvykle pro vás mám ukázky z tvorby mých hostů. Takže tady jsou Posmrtné zkušenosti a skladba Kéž má láska, mimochodem asi největší hit kapely, která byla natočena už roku 1997.

Další ukázka je ze zremixované desky Babylon a jmenuje se Dva dny.

Následující ukázka je z několik měsíců starého cédéčka se záznamem z živých vystoupení kapely Posmrtné zkušenosti - skladba Iguo.

A poslední ukázky jsou písničky Marihuana Reggae a Několik 5 tajných barev.

autor: Petr Hnilo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.