Rajská polévka s fazolkami
Můžete použít i lusky sterilované.
Ingredience
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 střední cibule
- miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
- 2 lžíce oleje
- sůl nebo bujónová kostka
- případně špetka cukru
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
- Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
- Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.
Související
-
Rajská polévka se sýrem a olivami
Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka