Recept na ihned měkké perníčky

13. prosinec 2017

Českobudějovická publicistka Monika Brýdová prozradila svůj recept na perníčky. Ty není třeba nechat uležet a jsou hned po upečení vláčné a měkké.

Suroviny:
500 gramů hladké mouky
200 gramů moučkového cukru
5 lžic medu
100 gramů másla nebo Hery
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 kávové lžičky koření do perníku
lžička sody
¼ prášku do perníku

1. Ze všech surovin vypracujte těsto, které bude měkké a poddajné asi jako plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

2. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi půl centimetru. Vykrájejte libovolné tvary a pečte 8 až 10 minut při 160°C.

3. Ihned po vytažení potřete horké perníčky na vrchní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou.

autor: Monika Brýdová
Spustit audio

Související