Jan Hrušínský: Snažím se pokračovat v tradici rodinné historie, aby se za mě moji předci nemuseli stydět

24. duben 2015

Herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský svoji divadelní společnost založil před 13-ti lety a před 10 lety zakotvil v Divadle Na Jezerce. Jako potomek slavných hereckých rodů tak navazuje na tradici.

O svých předcích, tatínkovi Rudolfovi, současných radostech a strastech divadelního života i blížící se šedesátce mluvil Jan Hrušínský v pořadu S vámi v Praze. „Nad věkem nemám čas přemýšlet. Člověk stárne, stejně tak můžete říct, že mi za 10 let bude sedmdesát,“ směje se.

Divadlo je živé umění, kde se může stát cokoli

Petr Zajíček se také Jana Hrušínského zeptal na aktuální situaci kolem připravované hry Shylock, jejíž květnová premiéra se musela odsunout kvůli autonehodě Jana Třísky, který měl ztvárnit jednu z hlavních rolí. Nový termín premiéry v Divadle Na Jezerce by mohl být na podzim tohoto roku, ale jestli se na jevišti objeví i Jan Tříska, zatím není jasné.

„Hru Shylock chceme s režisérem Radkem Balašem udělat v každém případě, ale pokud nebude možnost, aby to dělal Jan Tříska, budeme hledat v kategorii těch nejvyšších uměleckých vod v České republice nebo na Slovensku. Určitě to nabídne někomu, kdo osloví diváky podobným způsobem, jako by je oslovil Jan Tříska,“ dodává Jan Hrušínský.

Čtěte také

autoři: Petr Zajíček , Eva Dvořáková
Spustit audio