Jako muzikant jsem diletant, říká Tomáš Matonoha

5. září 2016

Původně chtěl studovat práva, ale řízením osudu je z něj úspěšný herec a také moderátor. V poslední době je ale v centru jeho zájmu především hudba. Jak těžké je přesvědčit publikum, že muzikant není jen jedna z jeho dalších rolí? I to prozradil Tomáš Matonoha.

Tomáš Matonoha se prý chtěl věnovat hlavně muzice. „Vždycky jsem chtěl dělat hlavně muziku, tak jsme před rokem a půl založili kapelu Inspektor Kluzó. Jsme autorská kapela a už několik měsíců koncertujeme,“ vypráví Tomáš Matonoha.

Název kapely vymýšleli její členové (Tomáš Matonoha, Vendula Příhodová a Zdeněk Král) několik měsíců: „Já jsem pak točil projekt, kde jsem hrál inspektora Clouseaua, tak mě to napadlo a zdálo se nám to dobrý. Navíc mám rád ty filmy ze 60. a 70. let, Peter Sellers byl osobitý a jedinečný.“

Kapela teď připravuje své první album: „Budeme rádi, když to v zimě bude hotové. Nikam nespěcháme, začal jsem o 25 let později, tak teď už nějaký měsíc nehraje roli. Některé písničky jsem vylovil z šuplíku, napsal jsem je už na gymnáziu. Ale jako muzikant jsem diletant. Sice umím noty, ale nikdy jsem si nezvykl podle nich hrát,“ svěřuje se Tomáš Matonoha.

Tomáš už dřív skládal hudbu pro divadla a televizi. Skoro nikdo o tom ale neví, protože psal pod pseudonymem. Chcete vědět proč? Poslechněte si rozhovor v našem archivu nebo se podívejte na video.

Spustit audio