Nezaměstnaní se mohou na Národní třídě měsíc učit zdarma anglicky

5. březen 2012

Hledáte práci a bojíte se, že se nevejdete do škatulky „dobrá angličtina podmínkou"? Možná je tu pro vás řešení. Jazyková škola Oxford Tefl totiž nabízí všem nezaměstnaným měsíční intenzivní kurz zdarma. Jak tento podpůrný vzdělávací program funguje a kdo jej může využít, zjišťovala redaktorka Evelyna Kulíšková.

Na dobu strávenou na pracovním úřadě pravděpodobně nikdo nevzpomíná příliš rád. Většinou je to čas nejistoty a nekonečných pracovních pohovorů, a to i v angličtině. Znalost tohoto jazyka se v posledních desetiletích stala takřka samozřejmostí a kdo ji neumí, má při hledání práce často problém.

Angličtina v dnešní době otvírá možnosti v soukromé, ale hlavně v pracovní sféře. Takže si myslíme, že přinese hlavně nějaké úspěchy v pracovní oblasti," vysvětluje záměr jazykové školy manažerka Monika Krajčovičová.

Ta také kurzy pro nezaměstnané blíže představila:

Jedná se o kurzy pro širokou veřejnost s tím, že nezaměstnaní mohou využít zdarma kurzy, které jsou vyučované rodilými mluvčími čtyřikrát týdně po dobu jednoho měsíce. Takže je to velmi intenzivní forma."

Na vedení těchto 16 dopoledních lekcí po 90 minutách se podílí i jeden z lektorů, Skot David Young. S podobnou nabídkou gratis výuky pro lidi hledající zaměstnání se zatím nesetkal. Nápad mu ale připadá dobrý:

Lidem to nakonec pomůže i najít práci, ale především mohou nabídnout schopnost navíc. A to se nakonec hodí, když práci hledáte."

Do měsíčního intenzivního kurzu zdarma se zatím přihlásilo 11 lidí bez práce. Mezi nimi také maminka po mateřské dovolené Jana Němečková:

Hledám práci 3 měsíce, jsem po mateřské dovolené. Našla jsem tuto nabídku na úřadu práce a hned jsem zavolala a hned jsem toho využila. Mám první zkušenost, že jsou tady lektoři rodilí mluvčí. Před tím jsem se učila s našimi českými lektory. Tohle bych ale doporučovala všem."

Pokud vás nabídka zaujala, všechny potřebné informace najdete na webových stránkách Oxford Tefl nebo přímo na recepci jazykové školy na Národní třídě.

autor: eku
Spustit audio