Kam dnes v Praze za kulturou

4. říjen 2010

Dnes a následné tři dny budete moci navštívit mezinárodní divadelní festival Akcent, který překračuje hranice mezi uměleckou tvorbou, sociálními problémy a politikou...

Divadelní představení doplní semináře, symposia, prezentace, dílny, projekce dokumentárních filmů a koncerty. Centrem festivalu jsou prostory Divadla Archa. Po celý den je pro vás připravený bohatý program. Například od 20 hodin divadelní představení Tanec přes plot.


Zahájením výstavy grafiky mladého norského umělce Anderse Grönliena začíná festival severské kultury "Dny severu". Těšit se tak můžete na více než desítku akcí a setkání se vzácnými hosty. Na své si do 15. října přijdou nejen příznivci Skadninávie, ale i milovníci umění, literatury a filmu.


Killing Joke je britská post-punková skupina, založená roku 1979. Pokud patříte k příznivcům této kultovní kapely s výraznou hudbou, kovově znějícími kytarami a těžkými, ale tanečními rytmy, nenechte si ujít její koncert v Music Baru Lucerna. Začíná od 21 hodin.


Zajímá vás numismatika? Potom běžte do nové budovy Národního muzea, do Vinohradské ulice. Večer od půl šesté začíná přednáška Jiřího Hány k "vratislavské" provenienci bílých peněz Ferdinanda I. s tzv. "lezoucím lvíčkem".


V Museu Kampa můžete vidět výstavu děl Ladislava Nováka, vytvořených technikou alchymáže, ale dnes večer se do muzea můžete vydat i na koncert. Od půl osmé vyčer tam vystoupí Orchestr Berg.


A ještě vás pozvu na divadelní představení. Když ty, tak já taky, miláčku - to je název zdařilé komedie Marca Camolettiho - jednoho z nejúspěšnějších francouzských autorů současnosti. Od 19 hodin ji uvádí Branické divadlo. A o čem hra pojednává? Dozvíte se, co se může stát, když si unavené manželství zpestříte zdánlivě neškodnou nevěrou. Hrají Ivana Andrlová či Lucie Zedníčková, Vladislav Beneš či Marcel Vašinka, Veronika Jeníková a další.

autor: Renáta Šedivá
Spustit audio