O transformaci Bulovky Praze pomůže rozhodnout další studie

8. říjen 2011

Praha si nechává znovu posoudit, zda a jak převzít nemocnici Na Bulovce. Podklady, které si Magistrát nechal už dříve vypracovat od společnosti Delloite, doplní další studie. Tentokrát od společnosti KPMG.

Vyhodnotit má postup transformace, včetně finančního a časového odhadu realizace. Obě studie tak ve finále poskytnou pražským zastupitelům dostatek pokladů, kteří na základě těchto informací o transformaci Bulovky rozhodnou.

"Nemocnice Na Bulovce je podfinancovanou, možná i 2 miliardy korun. My se proto musíme rozhodnout, jestli zahájit proces transformace," dodává pro Reginu předseda zdravotnického výboru pražského zastupitelstva Boris Šťastný.

Pokud se zastupitelé rozhodnou Bulovku převzít, přijde na řadu otázka, kde Praha na investice vezme peníze. Magistrát není jednotný. Boris Šťastný vidí řešení ve vstupu soukromého kapitálu nebo v úvěru. Náměstka primátora pro oblast zdravotnictví Ivana Kabického se nám zastihnout nepodařilo. Jak ale pro ČTK uvedl pražský primátor Bohuslav Svoboda, je nutné, aby Praha převzala nemocnici až ve chvíli, kdy bude její ekonomická situace vyřešena.

autor: eku
Spustit audio