Barbora Špotáková bude podruhé maminkou. K oštěpu se chce vrátit už letos na podzim

18. leden 2018

Oštěpařka Barbora Špotáková je těhotná a přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě. Na podzim plánuje návrat k tréninku.

„Chtěla bych na podzim zahájit přípravu na rok 2019 v podobném rytmu, jako jsem tak učinila v době, kdy jsem měla malého Janka,“ svěřila se úřadující světová rekordmanka v hodu oštěpem v tiskové zprávě. „Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit.“

První syn Janek přišel na svět v květnu 2013 a v létě 2014 dokázala Barbora vybojovat zlato na mistrovství Evropy v Curychu. Pravdivost svých slov potvrdila bronzovou medailí na olympiádě v Riu de Janeiru v roce 2016 a zlatou medailí ze světového šampionátu v Londýně v roce 2017.

„Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020.“

Barbora Špotáková je dvojnásobná olympijská vítězka z Pekingu a Londýna, v Riu skončila třetí. V Londýně minulý rok získala po deseti letech také svůj druhý titul mistryně světa. V současné době žije s rodinou v Unhošti na Kladensku.

autor: v man
Spustit audio