Basketbalistky USK trénují i s toaletním papírem, v Salamance tlak necítí

Basketbalistky USK Praha se ve Španělsku chystají na večerní vstup do čtvrtfinále Euroligy. Jejich tréninkové metody přitom budí rozpačité úsměvy i u mnoha místních obyvatel. Uvolněný tým totiž k tréninku střelby používá i toaletní papír.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým ZVVZ USK Praha strávil na cestě do Salamanky nakonec deset hodin

Tým ZVVZ USK Praha strávil na cestě do Salamanky nakonec deset hodin | Foto: Michal Jurman

„Psychická zátěž je na straně Salamancy, protože my máme ještě zápas doma. Hrály jsme s Montpellier, to také bylo kdo s koho,“ připomíná trenérka Pražanek Natália Hejková hned dvě důležité okolnosti zápasu.

Salamanca měla v základní skupině jasně lepší bilanci výher než USK, zároveň ale Španělky na rozdíl od Pražanek prohrály poslední zápas a to jsou tak hned dva důvody k tomu, proč by měl být dnes domácí tým pod výrazně větším tlakem než ten český.

Pražanky naopak přijely do míst nedaleko španělsko-portugalských hranic evidentně v dobré náladě, kterou se snaží tříbit svérázně i při trénincích. Největší hvězda USK Američanka Robinsová, pouští své raperské idoly a největším tanečníkem, bavičem a tmeličem party je masér Ladislav Burian.

Přehrát

00:00 / 00:00

Netradiční trénink basketbalistek USK Praha v Salamance sledoval reportér ČRo Michal Jurman

„Hraje Moravanka, nějaká cimbálovka. S Libuškou (tlumočnicí Bruncvíkovou, pozn. red.) něco trsneme,“ usmívá se masér.

Dobrá nálada čpí na Pražankách ve Španělsku na každém kroku. Až si místní přihlížející pozdě večer na tréninku českého týmu musí protírat oči nad tím, co všechno lze na palubovce vidět. Podle asistenta trenéra Jiřího Bárty se totiž dá přesná střelba trénovat i s toaletním papírem.

Salamanca basketem žije, hráčky USK čeká divoký večer plný nadávek

Číst článek

„Jde o kulatý předmět. Je to velmi, velmi těžké. Ale jde to,“ vysvětluje člen realizačního týmu. právě takto vznikající týmovostí chce USK od 21 hodin uspět v souboji se španělským gigantem i jeho pověstnými fanoušky. Na webu zpravy.rozhlas.cz zápase přenášíme živě.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme