Český rozhlas 7 přichází s kampaní zaměřenou na dění v metropoli

12. červen 2012

Každý všední den můžete krátce po poledni a po devatenácté hodině slyšet na Regině zprávy v několika cizích jazycích. Připravuje je pro nás Rádio Praha, stanice Českého rozhlasu, která vysílá v angličtině, němčině i ruštině. Chcete si tyto jazyky procvičit a přitom se něco dozvědět o kulturním nebo sportovním dění v metropoli? Pak by vás mohla zajímat nová kampaň, kterou Rádio Praha připravilo.

Český rozhlas 7, nebo-li Rádio Praha se zaměřuje nejen na turisty z Německa, Ruska nebo Španělska, ale také na Pražany, kteří se učí cizí jazyk nebo třeba pracují v nějaké nadnárodní firmě. Právě těm je určena aktuální kampaň, která láká na kulturní, sportovní i politické zpravodajství z naší metropole. Kde na ni můžete narazit?

"V Praze máme billboardy v metru. Například máme upoutávky, bannery na webech Českého rozhlasu i jinde. Rozjeli jsem kampaň na facebooku a chceme prostě přitáhnout pozornost k těm zprávám, které si myslíme, že by mohly být pro lidi užitečné. Jak pro cizince, protože tam jsou různé kulturní tipy, upoutávky na to, co se děje tady v Praze, ve Středočeském kraji a jsou tam i zprávy z politiky, ze sportu, který je teď pro někoho důležitý," říká ředitel stanice Miroslav Krupička.

Dále jmenuje některé poslední novinky.

"V Praze byl nedávno pivní festival. Je tady teď řada různých letních divadelních scén. Kromě toho máme na pokračování takového turistického průvodce Prahou a okolím, takže tam vyloženě navštěvujeme různé pamětihodnosti počínaje Staroměstskou radnicí přes Pražský hrad přes ty notoricky známé, až ty méně známé. Pro ty, kdo se učí třeba nebo trochu komunikují v angličtině, tak zase si můžou zkonfrontovat svoji znalost s tím, jak to podávají naši moderátoři, což jsou jednak Češi s dobrou angličtinou a jednak cizinci."

Miroslav Krupička zároveň dodává, že tyto zprávy ve třech různých jazycích můžou slyšet i posluchači Reginy.

"A sice zprávy rozšířené v angličtině, němčině a ruštině po 19. hodině. Od 19:05 do 19:25 každý všední den. A takové stručné zprávy, tzv. headliny pouze v angličtině vysíláme zase v pracovních dnech od pondělí do pátku ve 12:03."

Kompletní informace o vysílání Českého rozhlasu 7 najdete na webových stránkách www.radio.cz.

autor: ank
Spustit audio