Dálnici D1 mezi Prahou a Brnem plnily kolony. Pražský okruh kolaboval po hromadné nehodě

18. leden 2018

Silné sněžení spojené s ledovkou už druhý den výrazně komplikuje dopravu na českých silnicích. Nejhůře je na tom dálnice D1, kde se kvůli dopravním nehodám tvoří kilometry dlouhé kolony.

Podle informací Zelené vlny se řidiči na dálnici D1 ve směru na Prahu zdrží v kolonách kolem tří hodin. Ve čtvrtek ráno zablokovala hromadná dopravní nehoda také Pražský okruh. Většina silnic v krajích je sjízdná, silničáři ale řidičům doporučují velkou opatrnost.

Problémy kvůli počasí na dálnici D1 na Vysočině přetrvávaly celou noc ze středy na čtvrtek. Po úterních hromadných nehodách se sice dálnice ve středu po 18.00 rozjela směrem na Prahu oběma pruhy, už o hodinu později ji ale znovu zablokovaly v obou směrech nové nehody a zledovatělá vozovka.

Ve směru na Brno zastavila provoz na 112. kilometru srážka osobního auta a kamionu, který se vzpříčil přes celou vozovku. Na 104. kilometru směrem na Prahu vznikla kolona vozidel, která se na náledí nedokázala rozjet, provoz byl obnoven zhruba po 3,5 hodinách.

Čtěte také

Provoz dnes ráno komplikovala také nehoda před křížením Pražského okruhu a Rozvadovské spojky, kde se srazilo osm aut. Nikdo nebyl zraněn, ve směru na Ruzyni byl průjezdný pouze odstavný pruh a tvořily se dlouhé kolony. Po jedenácté dopoledne byl provoz částečně obnoven.

Meteorologové varují i dnes před sněžením, závějemi, náledím i větrem. Hrozí také vznik kalamitní situace na silnicích. Je proto nutné sledovat dopravní zpravodajství, třeba Zelenou vlnu, a mít zimní výbavu. Meteorologové očekávají možné komplikace se zásobováním, zdravotnickými službami nebo dodávkami elektrického proudu.

Výstraha před sněžením platí pro 8 krajů - Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu ve čtvrtek do 20 hodin. Ve středních Čechách, Karlovarském, Plzeňském a Ústeckém kraji naopak varují před silným větrem, který by měl ustat až v noci na pátek.

autor: red
Spustit audio