Děti z mateřské školy vypátrali až těžkooděnci

23. červen 2017
Zprávy

V lesoparku Cibulka zmizely tři děti z mateřské školky. Přibližně po půl hodině je našli policisté ze speciální pořádkové jednotky.

Oznámení o ztracených dětech dostali policisté ve čtvrtek 23. června po půl dvanácté. Děti zmizely ze školky v ulici Naskové v Praze 5.

Šlo o dvě holčičky a jednoho chlapce ve věku 3, 4 a 5 let. Zmizení podle policie učitelky zjistily, když si všimly tří odložených batohů.

Na místo postupně dorazily i další policejní hlídky, nakonec po dětech pátralo několik desítek policistů a strážníků. Na místo dorazili také pátrači krajského ředitelství, kteří vyjíždí na nejdůležitější případy pátrání po pohřešováných. Připravena pomoci s pátráním byla i letecká služba policejního prezídia s vrtulníkem. Ten nakonec nebyl potřeba.

Půl hodiny po poledni byly děti nalezeny nedaleko rybníčka. Všechny nahé, protože jim prý bylo horko.

Policie teď řeší, jestli se učitelky nedopustily přestupku, nebo trestného činu. Při prošetřování události vyšlo podle policie najevo, že několik desítek minut pátraly učitelky na vlastní pět, teprve potom zavolaly policii, a zmizení dětí zaregistrovaly se zpožděním.

autor: redakce
Spustit audio

Více z pořadu