Do zápasu v Liberci zřejmě k trenérské změně na Letné nedojde

18. listopad 2002

Fotbalová Sparta se trápí, její fanoušci se bouří a dožadují se změny na trenérském postu. Zdá se, že jejich volání bude vyslyšeno, ovšem až po skončení podzimní sezóny. Podle zákulisních informací se na Letné o případném odvolání trenéra Jozefa Jarabinského sice živě diskutuje, ale do sobotního zápasu v Liberci nejspíš ke změně nedojde.

Dalo by se tak soudit i z vyjádření šéfa klubu Vlastimila Košťála, který dnes na dotaz ČTK pouze uvedl, že dříve než po dalším utkání se k celé situaci ve Spartě nemůže vyjadřovat. "Další vyjádření k nynější situaci ve Spartě mohu podat až po zápase v Liberci a po skončení celé podzimní sezóny. Do té doby potřebujeme mít klid celou záležitost analyzovat, abychom ji neřešili unáhleně," prohlásil nejvyšší sparťanský funkcionář.

Přestože Jarabinský dál zůstává koučem Sparty, v kuloárech se už vyrojila jména jeho případných nástupců. A shodou okolností ti největší aspiranti spojili své jméno v poslední době s Marilou Příbram. V úvahu připadá Jiří Kotrba, který sice vzal na zbytek podzimu angažmá v Olomouci, ale jeho smlouva na Hané je časově ohraničena, nebo jeho příbramský nástupce Jozef Chovanec.

Bývalého reprezentačního kouče sice lákají na lukrativní smlouvy nejbohatší ukrajinské i ruské kluby, ovšem někdejší dlouholetý sparťanský fotbalista na Letné s trenérskou kariérou začínal a nikdy se netajil svou náklonností ke klubu. Před příbramským angažmá navíc působil jako sparťanský pozorovatel.

Poslední variantou, o níž se hovoří, je obnovení spolupráce Josefa Pešiceho a Miroslava Šafaříka z Teplic a ze Slavie. Nynější sparťanský asistent by tak povýšil na hlavního trenéra a k sobě by si přivedl svého někdejšího asistenta, který ve Spartě už kdysi působil jako šéftrenér mládeže.

autor: red
Spustit audio