Dopravní podnik ocenil řidiče, který pomohl zadržet agresivního útočníka

9. květen 2017

Dopravní podnik ocenil řidiče autobusu Aleše Jindru. Ten spolu s jedním z cestujících zadržel muže, který krátce předtím brutálně napadl seniora na zastávce Prosek, a pak chtěl autobusem odjet pryč.

Za pomoc dostal řidič Aleš Jindra od pražského dopravního podniku ocenění a mimořádnou finanční odměnu. „V tu chvíli jsem měl ukrutný vztek. Udělal bych to znovu," říká oceněný řidič.

Chování řidiče i cestujícího, kteří agresivního útočníka zadrželi, ocenili lidé na sociálních sítích: „Frajer, dnes každý raději dělá že nic nevidí!" „Škoda, že takových není víc!" „Pane řidiči, jste FRAJER, a pasažér, který toho muže zpacifikoval, taky!"

Dopravní podnik v Praze řeší asi patnáct případů fyzického napadení za rok. V posledních několika letech ale incidentů ubývá, říká mluvčí organizace Aneta Řehková. „Máme i různá školení řidičů, jak se chovat v krizových situacích, a zhruba 60 procent našich autobusů je vybaveno kamerami.“

Incident se stal 16. dubna na stanici Prosek. Útočník seniorovi nejprve sebral tašku, pak ho napadl údery a kopy převážně do hlavy. Nakonec poškozený zůstal bezvládně ležet na zemi. Pachatel nastoupil do autobusu, řidič ale odmítl odjet a spolu s jedním z pasažérů ho zadrželi.

Řidiče Aleše Jindru, který pomohl zadržet agresivního muže, ocenil Dopravní podnik hlavního města Prahy

Čtěte také

autor: vos
Spustit audio

Více z pořadu