Dopravu na Jižní spojce zkomplikovala nehoda kamionu

26. červenec 2017

Nehoda kamionu výrazně zkomplikovala dopravu na pražské Jižní spojce u Záběhlic. Tahač s návěsem tam ráno skončil v příkopu. Na místě zasahovali také hasiči, kamionu totiž hořel motor.

Nehoda se stala kolem 6:15 ráno za čerpací stanicí Benzina ve směru na Barrandovský most. „Tahač s návěsem skončil mimo komunikaci. Poničil svodidla a billboard, který zasahuje do pravého jízdního pruhu. Řidič vozu je v péči záchranářů," uvedl mluvčí.

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy Martina Kavky byl požár pod kontrolou během 5 minut po příjezdu na místo. „U nehody zasahovala jednotka ze strašnické a chodovské stanice. Hasiči museli přečerpat asi 600 litrů nafty z poškozené nádrže kamionu, který ležel na boku u okraje komunikace. Během zásahu byla Jižní spojka neprůjezdná, v 06:50 ale hasiči zprovoznili jeden jízdní pruh," dodal.

Nyní lze jet levým jízdním pruhem, ale při vyprošťování kamionu bude silnice opět uzavřená. O komplikacích informují řidiče světelné tabule na Jižní spojce.

Nehoda kamionu na Jižní spojce
Nehoda kamionu na Jižní spojce
Nehoda kamionu na Jižní spojce
autor: red | zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu