Favoritkami tenisového Prague Open jsou Šafářová a Plíšková. Diváci mají volný vstup

Dvě tenistky z nejlepší světové dvacítky můžete vidět tento týden v pražské Stromovce, kde začíná historicky nejlépe obsazený turnaj WTA v Česku. Největšími favoritkami jsou Lucie Šafářová a Karolína Plíšková, dnes do programu prvního kola zasáhnou Allertová se Siniakovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros | Zdroj: Reuters

„Chceme, aby diváci přišli podpořit naše holky v hojném počtu,“ říká ředitelka turnaje Petra Černošková. Vysvětluje tak, proč budou mít zájemci o tenisový turnaj celý týden volný vstup do areálu pražské Sparty.

Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a Lucie Šafářová jsou nejlepšími Češkami turnaje, dvě posledně jmenované jsou členkami elitní světové patnáctky. Strýcová už v letošní sezoně nakoukla mezi dvacet nejlepších tenistek světa.

V Praze se představí třeba také grandslamová šampionka Ruska Světlana Kuzněcovová, Italka Camila Giorgiová, Francouzka Alizé Cornetová či švýcarský talent Belinda Bencicová. Na poslední chvíli se naopak odhlásily Španělka Suárezová-Navarrová a Slovenka Rybáriková.

 

Hlavní soutěž začíná za pár hodin. Hráčky už jsou v Praze a připraveny. Main draw will start in few hours. Players are in Prague and ready.

Posted by J&T Banka Prague Open on 26. duben 2015

Fanoušci, kteří dorazí už dnes, uvidí postupně dvě talentované české tenistky v zápasech prvního kola hlavní soutěže: Denisa Allertová a Kateřina Siniaková rozehrají své zápasy prvního kola po druhé hodině odpolední.

Už v deset hodin se v první sadě zápasů představí také Lucie Hradecká a hned po ní také teprve patnáctiletá Markéta Vondroušová, které budou o účast v hlavní soutěži bojovat v posledním kole kvalifikace.

Turnaj s dotací 250 tisíc dolarů vyvrcholí v pražské Stromovce v sobotu. Jde o první podnik WTA v Česku od roku 2010, kdy se naposledy hrálo na Štvanici.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme